Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Djurgårdens sportchef: "Turay? Man kan ju önska - men tomten har redan varit här"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Djurgården är på jakt efter offensiv spets.
Om Mohamed Buya Turay är ett alternativ? Bosse Andersson är kryptisk.
- Tomten har ju redan varit här, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Under tisdagen presenterade Djurgården två nya spelare, vänsterbacken Elliot Käck (från Start) och forwarden Adam Bergmark Wiberg (från Gefle). Men än är inte truppbygget inför den kommande säsongen klart. Sportchefen Bosse Andersson arbetar för fullt. 

- Vi är väldigt nöjda med de som kommit in. Vi har våra målvakter och vår backlinje, sen finns det alltid justeringar som kan göras och det finns alltid frågetecken i en trupp. Det är klart att vi kanske tittar på offensiva spelare, som forwards och den biten. Det är det som är prio, säger Andersson.

Alla lag vill ju ha en bra forward som gör mål - hur svårt är det att hitta rätt på den positionen?
- Det är en utmaning. Det är den svåraste positionen att hitta rätt spelare till. Det är ett ganska tungt ansvar att komma hit för att vara den som ska göra mål. Det är klart att det är svårt, men jag känner mig väldigt trygg och hoppfull om att vi kommer hitta rätt. 

Andersson uppger för fotbollsthlm.se att han tror att nuvarande Djurgården-forwarden Aliou Badji säljs i januari, så förstärkning längst fram behövs. En forward som de blårandiga tidigare ryckt i är Mohamed Buya Turay och han är på väg att lämna Sint-Truidense. Den belgiska klubben gick i dagarna ut med att 23-åringen inte följer med på lagets träningsläger och att en flytt är aktuell.

- Det är mycket spekulationer runt honom, det har det väl varit i tre-fyra transferfönster, om att han ska till Djurgården. Sen tog det väl fart i dagarna när det stod klart att han inte är med i truppen till deras läger. Men man ska ha stor respekt för att han gick för ganska stora pengar i somras, från Dalkurd, säger Bosse Andersson.

Tror du att han kommer spela i Djurgården i år?
- Tror?

Ja.
- Man kan ju önska. Men tomten har ju redan varit här för några veckor sedan.

Och Buya var inte med tomten då?
- Nej.

En annan spelare som det pratats om gällande Djurgården i vinter är San Josés Magnus Eriksson. Den tidigare allsvenske skyttekungen har fått en ny tränare i MLS och är aktuell för en flytt.

- Magnus kommer spela för Djurgården igen en dag, men sen är frågan om han kommer göra det 2019. Han har ett kontrakt i USA och man måste ha respekt för det. Vi har träffat honom och det är en extremt härlig kille både på och utanför planen. Han var viktig för oss när han var här, säger Andersson. 

Kan ni låta det ta tid med honom?
- Om det (en övergång) ska bli en möjlighet för oss tror jag att tiden är viktig. 

I övrigt har Andersson haft ett möte med mittfältaren Astrit Ajdarevic, som nyligen bröt sitt avtal med AEK Aten.

- Vi har träffat honom och han är en intressant spelare. Han tycker att Djurgården är spännande. Det var ett bra möte, sen är det för tidigt att svara på om han kommer spela hos oss, säger sportchefen.

Publicerad 2019-01-08 kl 12:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons