POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Djurgårdsfans uppmanar till bojkott av dryck på Tele 2 efter Bajens sponsoravtal: "Ohållbart"

Foto: Bildbyrån

Supportergrupper i Djurgården uppmanar till bojkott av all dryck på Tele 2 arena.
Detta eftersom leverantören ingått sponsoravtal med Hammarby.
”Vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen är ohållbar och oacceptabel” skriver grupperingarna på Järnkaminernas hemsida.

Djurgården kommer att spela lagets första hemmamatch på Tele 2 arena för säsongen när herrlaget först möter Brann innan damlaget spelar mot Linköping. Inför matchen har nu två supportergrupper, Järnkaminerna Stockholm och Ultra Caos Stockholm, gått ut i ett gemensamt uttalande där de uppmanar till bojkott av all dryck i kiosker och barer i både Tele 2 arena och ishockeyarenan Hovet.

Detta eftersom arenornas dryckesleverantör har ingått sponsoravtal med Hammarby.

”Det spelar ingen roll hur avtalet ser ut, vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen gällande dryckesförsäljning på Djurgårdens arrangemang i fotboll och hockey är ohållbar och oacceptabel. Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga.” skriver grupperingarna i ett uttalande på Järnkaminernas hemsida.

Grupperna uppmanar till bojkott till dess att ”alla inblandade parter har hittat en lösning som gynnar Djurgården”. De menar också att de i nuläget har en god dialog med klubben i frågan och att samtalen kommer att intensifieras.

Både Djurgården och Hammarby spelar sina hemmamatcher på Tele 2 arena och har gjort så sedan arenan stod klar 2013.

Publicerad 2020-02-11 kl 21:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå