Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdsflytt öppnar för jättetalang

Mattias Östberg lämnar för Djurgården. Men Häcken värvar ingen ny mittback, utan flyttar upp en egen talang i a-truppen.
- Mattias flytt gav oss den här möjligheten och det är kul att vi får släppa fram en ung kille, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Det är 18-årige Simon Sandberg som kommer att lyftas upp i Häckens a-trupp efter försäljningen av Mattias Östberg. Ynglingen hyllas nu av klubbens sportchef Sonny Karlsson.

- En stor bolltalang, han tillhör 94-landslaget och han har varit med i ungdomslandslag i handboll också innan han valde fotbollen. Så det är en kille vi tror väldigt mycket på, säger han till FotbollDirekt.se.

Häcken kommer att satsa rejält på Sandberg.

- Vi kommer erbjuda honom ett a-lagskontrakt nu, vi vill satsa på Simon.

- Nu fick vi ju den här möjligheten i och med att Mattias fick chansen hos Djurgården. Det blir ett tillfälle för oss att släppa fram en ung kille och det känns kul.

Hur skulle du beskriva honom som fotbollsspelare?

- Det är en stark och snabb mittback med bra speluppfattning. Han har fortfarande en del att lära men han har redan kommit långt.

- Om han är aktuell redan i höst? Han är med och konkurrerar men vi har fortfarande många möjligheter på mittbacken. Vi har Tom (Söderberg), Mohammed (Ali Khan), Emil (Wahlström) och så kan ju Oscar Lewicki spela där också, det var ju hans position i Bayern München innan vi gjorde honom till mittfältare. Vi känner att vi har det gott ställt, men Simon är absolut med på allvar nu.

Publicerad 2012-08-11 kl 08:00
Annons
Annons
Annons