Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdslån kan sänka Hammarby

Ett lån från Djurgården kan bli det största hotet mot Hammarby i tisdagskvällens match mot Trollhättan. Boyd Mwila får en nyckelroll mot de forna rivalerna.

- Han är väldigt viktig för vårt djupledsspel och det avlastar dem andra lite grand samtidigt, säger Trollhättans tränare L-O Mattsson om Mwila till FotbollDirekt.se inför matchen mot Hammarby.

Snabbe Mwila borde kunna skapa en hel del oreda i Bajens försvar och är ett av tränaren L-O Mattssons främsta vapen när Stockholmslaget besöker Edsborg.
Men Mattsson är också medveten om att han måste hålla ett öga på motståndarnas främsta vapen - anfallaren Linus Hallenius som har gjort tre mål på två inledande matcherna.
- Vi ska vara täta defensivt och se upp med fasta situationer och Linus Hallenius och Castro-Tello. Vi har sett bägge tv-matcherna och haft en som sett dem vid ett tillfälle, säger L-O Mattsson.

- Hammarby är ganska frejdigt och har ett bra anfallsspel - det är direkt och inte så tillkrånglat. Det är den stora skillnaden från ifjol.

Trollhättan är ingen lätt motståndare som mycket väl kan skrälla och ta poäng av storlaget. Det är ett passningsskickligt lag med stark defensiv som har spelat 0-0 i båda de inledande matcherna. Bli inte lurade av nollan i målkolumnen framåt.
- Det är tillfälligheter, det har varit stolpskott fram och tillbaka. Vi har blivit bättre sen ifjol. Jag tycker vi är ett passningsspelande lag, säger han om 0-0-matcherna.

- Försvarsspelet är en av grunderna, speciellt sen förra året. Vi har nött försvarsspelet mycket, ingen slump att vi är bra på det.

Trots att Mattsson framhäver mycket av lagets kvalitéer är han dock blygsam när det gäller att tippa det egna lagets slutplacering i Superettan.
- Någonstans i mitten.

Jonas Carlsson

Publicerad 2010-04-27 kl 16:34
Annons
Annons
Annons