POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Djurgårdssupporter åtalad

En 26-årig Djurgårdssupporter åtalas på onsdagen för att ha hotat en gängkamrat till livet om denne vittnar mot en polisman som misshandlat honom.

-Det är ett egendomligt och svårbedömt ärende. Jag vet inte om 26-åringen agerat på uppdrag av polismannen eller om har gjort det på eget bevåg för att visa vem som bestämmer, säger vice chefsåklagare Kay Engfeldt till TT. Han arbetar på åklagarmyndighetens särskilda kammare för polismål och åtalar normalt bara poliser.

Det hela började med att den hotade 18-åringen besökte en McDonaldsrestaurang i centrala Stockholm tillsammans med ett gäng andra Djurgårdssupportrar. 18-åringen ska ha uppträtt stökigt och provocerande.

Detta retade upp en civilklädd polisman som var och åt på restaurangen tillsammans med en kollega. Polismannen rusade efter 18-åringen när han skulle lämna platsen och slog till honom.

Han står nu åtalad för misshandel och ska ställas inför rätta i mitten av oktober.
26-åringen har sedan hotat sin 18-årige medsupporter vid tre tillfällen och åtalas nu för övergrepp i rättssak. Han ska bland annat ha sagt: "Om du inte förstör den här rättegången så kommer det att hända värre grejer än att någon slår dig" samt att priset på 18-åringens huvud är 75 000 kronor.

Det har 18-åringen uppfattat som att han skulle skjutas eller dödas på något sätt. Enligt vad hans föräldrar ska vittna om har sonen reagerat med rädsla och koncentrationssvårigheter efter hoten.

Kontakten mellan 26-åringen och 18-åringen styrks av telefonlistor.
-Övergrepp i rättssak är ett allvarligt brott mot rättsordningen och leder normalt till fängelse. Jag bedömer att straffvärdet i det här fallet ligger på minst ett års fängelse, säger Engfeldt.

26-åringen sitter häktad för brottet. Rättegången mot honom kommer att hållas i Stockholms tingsrätt nästa vecka.

TT

Publicerad 2008-09-24 kl 14:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå