Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Djurgårdssupportrarnas markering - drar in pris efter derbyfiaskona

Foto: Scanpix

Fem derbyförluster och ett omtumlande år - då väljer Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna att inte dela ut priset "Årets järnkamin" till någon blårandig spelare 2016.

Varje år brukar Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna dela ut priset "Årets järnkamin". Men inte 2016. Järkaminerna har nämligen bestämt sig för att inte ge utmärkelsen till någon spelare i år, eftersom de inte tycker att det finns någon värdig vinnare.

På sin hemsida skriver supporterföreningens styrelse fattat beslutet med följande motivering:

"Till att börja med har 2016 års Djurgårdens IF i fotboll präglats av flera långtidsskador, nyckelspelare som sålts och andra som värvats in. Vi har genomgått ett tränarbyte med allt vad det innebär för en spelartrupp. Generellt sett har det inte funnits särskilt mycket kontinuitet och de spelare som hade kunnat växa och kliva fram har antingen försvunnit eller nyss kommit hit", skriver Järnkaminerna och fortsätter:

"Något som dock inte går att bortse ifrån är att säsongen 2016 är helt unik på ett enda sätt. Det är första gången Djurgårdens IF förlorar fem av fem derbyn under samma säsong. Låt oss hoppas att det aldrig upprepar sig. Årets Järnkamin brukar delas ut till den spelare som genom spelstil och anda gjort skäl för epitetet Järnkamin. Mot bakgrund av det vi presenterat ovan går det inte att dela ut det 2016".

För Aftonbladet utvecklar ordföranden Viktor Adolfsson beslutet att inte dela ut priset.

- Det är unikt. Men det är också unikt att torska fem derbyn på en säsong. Det ska inte gå. Vi har haft säsonger förr där vi förlorat alla derbyn, men då har det varit annorlunda. 2009, till exempel, så krigade vi ju oss kvar de sista matcherna. Då var det mer självklart med en järnkamin, säger Adolfsson till tidningen.

- Det är ett unikt beslut, och vi förstod att det skulle bli reaktioner. Men det har nästan varit enhälligt positivt bland våra medlemmar. Det kan verka som ett tufft beslut, men för oss var det självklart.

Publicerad 2016-10-28 kl 19:21
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER