Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dödar spekulationer om Guld-Connys framtid

Fjärde raka titeln och ett fullbordande av en klassisk trippel - då kommer HIF med glädjebeskedet: Guldmakaren och managern Conny Karlsson stannar.

- Snack om att han är på väg att lämna oss är bara ickesnack. Vi är oerhört nöjda med Conny och han kommer definitivt att stanna hos oss, avslöjar Helsingborgs sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se efter lördagens cupseger mot Kalmar FF.

Guldmanagerns treårskontrakt börjar annars närma sig sitt slut.
Nästa år går det ut och ännu har inte HIF och Conny börjat förhandla om en förlängning, något som satt fart på spekulationer om att skåningarna kan vara på väg att gå miste om sin succétränare.

- Det har aldrig varit aktuellt. Han är inte på väg bort. Varför skulle han vara det? Klart att han kommer att stanna, vi vet vart vi har varandra; Helsingborg och Conny, betonar HIF:s sportchef.

- Och stress är det sista vi behöver känna. Det finns gott om tid att förhandla med Conny framöver, vi vet som sagt vart vi har varandra.

Janssons klara statement i frågan om Conny Karlsson är det andra glädjebeskedet på kort tid, det är ju inte länge sedan norske succémittfältaren Ardian Gashi räddades kvar efter att ha sett förlorad ut.
Lägg där till att målvakten Pär Hansson nyligen räknade med att stanna över kommande säsong, trots proffsspekulationer om honom kring både Ajax och Heerenveen.

- Det ser bra ut för oss och vi visar ju gång på gång här på slutet att vi är Sveriges bästa lag. Jag är oerhört imponerad över hur vi hela tiden orkat ladda om, hyllar Jesper Jansson och fortsätter:

- Conny och hela lagledningen har gjort ett fantastiskt jobb. Förra året ansågs vi som en tråkig lagmaskin men vi har väl den här säsongen verkligen visat hur vi har utvecklats.

Är det bland det viktigaste i ett led att klara sig ute i Europa - att hela tiden klara av att snabbt ladda om för nya matcher. Har det varit extra prioriterat för er denna höst?

- Absolut. Det är ju viktigt att hela tiden vara professionella och hela tiden mentalt orka ladda om, och där har vi mognat under året.

- Det gäller att aldrig vara nöjd och det är vad som präglar oss och hela den grupp vi har. Det håller inte att vinna guld ett år och bli åtta året efter. Nu har vi fyra raka titlar, eftersom vi vann cupen i fjol, och det ger oss en oerhörd styrka inför framtiden - att vi har klarat av det vi har gjort.

Publicerad 2011-11-05 kl 20:48
Annons
Annons
Annons