Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Doldisar kan ”stjäla” rubriker från Zlatan och Guidetti

Svenskt domarteam klara för EM. Fem svenska domare med Jonas Eriksson i spetsen är klara för sommarens EM-slutspel. Svenskarna kommer att utgöra ett av många domarteam i mästerskapet. Sedan tidigare var huvuddomare Jonas Eriksson klar för sommarens EM-slutspel i Polen och Ukraina. Klart var också att han skulle få fyra svenska domare till med sig. Nu är hans kollegor utsedda. Stefan Wittberg och Mathias Klasenius blir assisterande domare medan Markus Strömbergsson och Stefan Johannesson blir straffområdesdomare.

- Jag vet hur små marginaler det kan vara. Det har handlat väldigt mycket om att prestera i de sista matcherna och hade man gjort ett misstag hade man inte fått åka till EM, säger Strömbergsson till Arbetarbladet och fortsätter: - När Jonas blev uttagen och jag visste att han skulle få ett svenskt team med sig var det självklart att jag hade som målsättning att få vara med om ett stort mästerskap, oavsett om det blev som huvuddomare eller inte. Det är någonting som jag kommer att komma ihåg lite extra när jag tänker tillbaka på karriären.

Markus Strömbergsson har varit med tidigare och dömt mästerskap, då som huvuddomare. Nu blir han ”bara” straffområdesdomare men det är inget han känner sig ledsen över. - Det här ser jag bara som en bonus, det är härligt att få dela den här upplevelsen med Jonas som är en nära vän. Visst är han en konkurrent också, men främst är han en bra kompis och nu har jag bara i tankarna att bidra till teamets framgång, säger han till Arbetarbladet.

I slutet av april kommer hela domareteamet att åka på ett läger i Warszawa. Oavsett vilka matcher de får döma så kommer deras bas att vara den polska huvudstaden.

Premiärmatchen i EM spelas fredag den 8 juni mellan Polen och Grekland.

Publicerad 2012-04-04 kl 12:28
Annons
Annons
Annons