POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Doldisen Adrian kan få viktig roll i MFF 2018: ”En sådan spelare vi vill att alla ska vara”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Platsen om att vara förstareserv på centralt mittfält är öppen i Malmö FF. Samuel Adrian är en av de som ligger närmast för bli det.

Fouad Bachirou och Oscar Lewicki är startande mittfältspar i Malmö FF, men platsen som förstareserv är inte tagen av någon än. Bonke Innocent har problem att nå upp i önskad nivå, Mattias Svanberg och Eric Larsson används primärt på andra positioner, och Felix Konstandeliasz är nyligen uppflyttad. 

I dagsläget är kanske den starkaste konkurrenten Samuel Adrian, 19 år och tre allsvenska inhopp.

- Man är inte här om man inte håller, om de inte tror på en. Sedan är det ju så att det finns grejer att slipa på, säger Adrian till Fotbollskanalen.

Redan i höstas hyllades han av huvudtränaren Magnus Pehrsson, som då sa följande:

- Han är en sådan spelare som vi vill att alla ska vara, men han är väl extremfallet. Han vet att han måste ligga på max hela tiden, för han har inte den perfekta snabbheten och har inte varit den stora stjärnan på det sättet. Den egenskapen brukar räcka rätt långt också, att veta att man behöver jobba hårdast hela tiden.

- För honom är det frågan om tempot. Att tekniskt och fartmässigt klara av tempot. Skallen, orken, förståelsen för spelet. Det har han. Det är mer att tekniskt och snabbhetsmässigt hinna med. Där är han i en perfekt miljö.

Adrians historik påminner om Franz Brorssons. Lovande i de yngre tonåren, men sedan kom åren med skador. År 2015 såg han nästan alla andra spelare födda 1998 bli uppflyttade till U19. Adrian och två andra 98:or var de enda som blev kvar i U17. 

År 2016 var då han blev skadefri och hittade utveckling. Utvecklingen var så pass stark att han under fyra månader i början av 2017 klarade av tre saker: få lärlingskontrakt med A-laget, göra U-landslagsdebut, och debutera i allsvenskan. Då är frågan: kan han ta ett steg till i utvecklingen för att bevisa att han håller för regelbunden speltid i MFF? 

Till skillnad från en del andra med lärlingskontrakt så har det nämligen inte diskuterats utlåning, och truppen har gjorts tunnare för att de unga spelarna ska ha närmare till speltid. 

- I de individuella samtalen (med ledarna) har jag sagt att det här är sista året för mig innan lärlingskontraktet går ut, då gäller det att fajtas om att få speltid i A-laget. 

- Sedan ska man inte stressa. Om man får speltid tidigare eller senare får man se, men huvudsaken är att visa att man håller på den här nivån. 

- Jag vet själv att det som behövs är att höja tempot. Jag tror att tekniken och spelförståelsen, den har jag, men just det här med tempot... Att vara mer intensiv i närkampsspelet och verkligen röra sig hela tiden, att hela tiden vara igång.

Än så länge den här försäsongen har han temporärt varit vänsterback på grund av Egzon Binakus skada. Han hade aldrig tidigare spelat där, men gjorde det så bra mot Fremad Amager att han var den spelaren som Pehrsson valde att lyfta fram efter matchen. 

- MFF är Sveriges största klubb. Då är det väldigt tuff konkurrens och då är det positivt om man kan spela på mer än en position, säger Adrian. 

- Offensivt när man har bollen är det ganska likt, när man droppar ur från innermittfältspositionen. Men det är ovant. Som det gick mot Fremad Amager så var det absolut lite detaljer att slipa på, men det kändes bra. För att vara första matchen kändes det väldigt bra. 

- Jag har kollat lite positionering och sånt innan matchen, men sedan körde jag mitt egna spel. Sedan att det gick så bra hade man kanske inte riktigt själv räknat med eftersom det var första matchen. 

Publicerad 2018-01-26 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå