Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Doldisen som vräker in mål: "Vill ta chansen i allsvenskan"

Känner du till Mattias Adlestam? Inte, då är det dags att lägga namnet på minnet. Ängelholm-anfallaren har gjort 15 mål i superettan och lär bli ett jagat villebråd för de allsvenska klubbarna i vinter.

- Klart att jag vill ta chansen att spela i allsvenskan, Norge eller Danmark om den möjligheten dyker upp, säger Adelstam till FotbollDirekt.se.

Mattias Adlestam besitter en egenskap som massor av allsvenska klubbar söker och som fansen älskar. Nämligen en speciell förmåga att göra mål. När Ängelholm 2007 tog klivet upp i superettan så producerade forwarden totalt 36 mål på 42 matcher. Säsongen efter blev något av en besvikelse med bara nio fullträffar, men nu är 27-åringen livsfarlig i boxen igen. 15 fullträffar - bara en bakom Mjällbys Marcus Ekenberg som toppar skytteligan i superettan. Trots succén vill inte Adelstam prata så mycket om intresse från klubbar högre upp.

- Det där sköter min agent, men visst har jag hört lite rykten så jag får ta det efter säsongen. Nu är det bara att göra så gott jag kan. Självklart strävar jag så högt som möjligt.

- Jag vill kunna leva på fotbollen och jag ser inte att min ålder är något hinder.

Nej Hannes Stiller är ju 31 år... - Och gör succé i allsvenskan, konstaterar Mattias Adlestam.

Ängelholm har samarbete med Helsingborg. Varit där?
- Nej, det är lite spelare som tränat där men jag har inte varit det.

Ett sätt att nå sina drömmars mål har varit att börja träna friidrott. Innan säsongen blev det två extra pass i veckan och nu blir det ett. En träning som Adelstam bekostar helt själv.
- Det blir mycket snabbhet och spänst. Jag känner också att jag har blivit lite kvickare och blivit spänstigare. Det har stor effekt och jag känner mig mer vältränad.

Mattias Adelstam menar att laget funkar mycket bra och det är en stor anledning till målproduktionen. Samtidigt erkänner anfallaren att han aldrig har varit bättre.
- Nej, det här är min bästa säsong. Jag är starkare och har mer självförtroende.

Publicerad 2009-09-17 kl 12:49
Annons
Annons
Annons