POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Domarbasen: "Inte omöjligt att vi får se svenskar utomlands"

Foto: Bildbyrån

Mark Clattenburg lämnar Premier League för Saudiarabien.
Nu tror domarbasen Bosse Karlsson att svenska domare skulle kunna bli aktuella för liknande steg.
- Jag ser det inte som omöjligt, säger han till Fotbollskanalen. 

Howard Webb har jobbat i Saudiarabien och för MLS efter att han lade Premier League-pipan på hyllan - och under den senaste tiden har Mark Clattenburg, som i december utsågs till världens bästa domare, dragit till sig intresse från Kina, MLS och Saudiarabien. Under torsdagen blev det också officiellt att Clattenburg lämnar Premier League för ett jobb hos saudiarabiska fotbollsförbundet.

Frågan är vad som kommer hända med utvecklingen kring domare framöver - kan det till och med bli så Sverige och allsvenskan får leva med en verklighet där svenska domare flyttar utomlands? Svenska Fotbollförbundets domarbas Bosse Karlsson utesluter det inte.

- Jag ser det inte som omöjligt. I dag är det ju så att vissa domare kommer till en viss nivå, att de varit med om det mesta i Europa och samtidigt är åldersgränsen hos Fifa borta. Då kanske man kan få en sådan möjlighet i slutet av karriären. Det kan vara en utmaning med något nytt, så det är inte omöjligt att det blir så i framtiden. Det kommer säkert bli en utveckling på något sätt, att domare hamnar på andra ställen än i sitt hemland, säger han till Fotbollskanalen.

Är Sverige attraktivt rent domarmässigt?
- Ja, så känns det. Vi hänger med. Vi var cirka 75 domare på Uefa:s vinterkurs för både damer och herrar, och då var fem från Sverige jämfört med en från Norge och ingen mer från Norden.

Karlsson pekar ut speciellt en svensk domare som han tror är intressant på andra marknader än den svenska.

- Det är klart, Jonas Eriksson blir 43 år i år och i det läget han är kan det vara attraktivt att göra något annat.

Om det blir pengar inblandat, har vi i Sverige något att sätta emot då?
- Nej, det har vi ju inte. Det är likadant som för spelare. Jag reagerar när man brukar säga att man ska bli "proffs" utomlands, för man är ju proffs här i Sverige också. Men mycket hänger väl på hur många nollor lönen har.

Publicerad 2017-02-16 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå