Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Domarbasen ska ha attackerat reporter: Försökte skrämma mig till att ge domarna högre betyg

Domarbasen Bosse Karlsson ska ha skällt ut Kvällspostens reporter Rune Smith offentligt - för att påverka hans betyg på domare i tidningen. Karlsson vill inte kommentera händelsen.

Den allsvenska upptaktsträffen, ett tillfälle för alla allsvenska klubbar och det svenska fotbollförbundet att träffa journalistkåren, ägde rum i måndags i Örebro och för Kvällspostens Rune Smith innebar det en överraskande konfrontation, enligt honom själv.

I slutet av dagen, när alla journalister skulle mingla med tränare och sportchefer från de 16 klubbarna, ska domarbasen Bosse Karlsson ha tagit tag i Rune Smith och gett honom en rejäl utskällning.
- Jag blev offentligt avrättad, säger Smith.

Vad hände?
- Vi har under alla år hälsat och talat några vänliga ord med varandra när vi har setts och nu stoppade han mig mitt på träffen, klockan tre på eftermiddagen, knallröd i ansiktet och med förbundets kostym på sig inför ögonen på allt annat folk och alla klubbar. Han höll mig i axeln och skrek till tio man runt omkring att ”här är Rune Smith som aldrig satt högre betyg än en etta på våra domare”.

Varför tror du att han gjorde så?
- Jag trodde först att det var ett skämt men jag såg hur arg han var och hörde att han upprepade det flera gånger om. Det var alltså inget skämt. Jag kände mig fruktansvärt kränkt och påhoppad. Det var en rejäl avhyvling från en förbundshöjdare inför öppen ridå på deras egen tillställning.

Smith själv ser inget fel i att Karlsson ifrågasätter vad han skriver om. Men han reagerar mycket starkt på två saker. Dels att Karlsson ska ha gjort det offentligt, och dels - kanske framför allt - att han upplevde att domarbasen försökte påverka vad han skulle skriva i framtiden.
- Jag har varit fotbollsreporter i 42 år och aldrig blivit utsatt för något liknande av en representant för förbundet.

- När jag frågade vad han menade så gick han upp i varv igen och sa att han hade väntat på det här i tio år. Det kändes som om han ville skrämma mig för att få mig att sätta högre betyg på domarna.

Domarbasen Bosse Karlsson själv vill inte kommentera den påstådda incidenten.
- Det finns ingen anledning att säga något om det.

Men Smith kommer med väldigt kraftiga anklagelser mot dig. Vill du inte ens ge din bild av vad som hände?
- Nej. Det som han säger får stå för honom om han väljer att ta det offentligt.

Publicerad 2010-03-13 kl 01:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons