POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Domarchefens interna brev - stöttar Strömbergsson: "Jag backar honom till hundra procent"

Foto: Bildbyrån

Målvakten Aly Keita vittnade om rasism och domaren Martin Strömbergsson blev avstängd tills vidare.
Då skickade domarchefen Stefan Johannesson ett mail till alla landets elitdomare där han uppmanade dem att stötta Strömbergsson.
”Jag backar Martin till hundra procent", skriver Johannesson enligt SportExpressen.

Domaren Martin Strömbergsson är tills vidare avstängd från att döma i allsvenskan då han vid ett tillfälle i fjol ska ha sagt följande till Östersunds FK:s målvakt under en match: "Gå tillbaka till målet så att de kan kasta bananer på dig".

Strämbergsson ska ha agerat ångerfullt efter och bett Keita om ursäkt ett flertal gånger. Nu är han bortplockad från mötet mellan ÖFK och Sirius på torsdag och Strömbergsson kommer inte vara i tjänst förrän en internutredning är klar.

- Tills vi har rett ut det här kommer han inte att döma, sa Svenska Fotbollförbundets kommunikationschef Anders Jansson till Fotbollskanalen under måndagen och fortsatte:

- Det är ett oacceptabelt uttalande och det står i total motsats till fotbollens värderingar där rasism och annan form diskriminering inte hör hemma. Det är bra att han har bett om ursäkt, men det är fortfarande allvarligt.

Nu rapporterar SportExpressen att domarchefen Stefan Johannesson ska ha skickat ut ett mail till samtliga elitdomare i Sverige och bett dem stötta Strömbergsson samt att de inte ska prata med media om händelsen.

Ni har säkert läst i tidningar om vad som har hänt. Jag vill bara med detta mail säga att ALLA känner Martin och vet vad han har för värderingar och vilken person han är. Jag backar Martin till hundra procent och förstår att det i detta fallet blev fel utan någon som helst tanke på rasism från Martins sida. Nu är det viktigt att vi ALLA ställer upp och visar support och medmänsklighet”, ska Stefan Johannesson skrivit i mejlet enligt Expressen.

När tidningen kontaktat domarchefen Johannesson och frågat hur händelsen har hanterats internt svarar han:

- Domarna gör som de vill, det är ett fritt land. Vi har inga sådana direktiv att de inte ska prata med någon, om de inte vill prata. Alla får välja om de vill prata med folk. Jag har aldrig stoppa någon för att prata med någon.

När Johannesson informeras om att tidningen har tagit del av brevet svar han:

- Jag ber dem att inte uttala sig i frågan för den är under utredning så att det inte blir så att en säger så, så säger en annan så här och så vidare. Vi har samlat ihop det till Andreas Jansson som är kommunikationsansvarig, det är bäst att han pratar.

På frågan om Johannesson skriver ”Jag backar Martin till hundra procent” svarar han:

- Ja, i att han inte är en rasist. Jag känner Martin och vet vad han står för. Alla vet vad som sagts. Jag backar inte det för fem öre. Det är du som tolkar det i i så fall. Du vet att jag har sagt i er tidning att hans uttalanden är oacceptabla och att det är förkastligt. Jag backar Martin bara som person givetvis.

Publicerad 2020-06-18 kl 07:25
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto