Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Domaren anser Rosenbergs utvisning korrekt: ”Överdriven kraft”

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Markus Rosenberg blev utvisad efter en armbåge. Han ansåg den vara felaktig, men domaren Kristoffer Karlsson säger annat.

Markus Rosenberg gjorde ett inhopp på 20 minuter mot BK Häcken. Trots ledning med 3-0 så drog han på sig en utvisning i slutminuterna. Efteråt ansåg han utvisningen, för en armbåge mot Emil Wahlström, vara felaktig.

- Väldigt orättvist. Han hänger över mig och jag ska bara komma därifrån, han har huvudet väldigt långt ner och jag har en rak arm. Det är kanske en frispark, men jag har sett efteråt att det är väldigt väldigt hårt dömt.

- Ska det vara rött kort så sa det vara ett par röda kort per match.

- När jag har fått rött kort innan för att ha gjort något dumt så har jag kommit hit och bett om ursäkt. Idag gör jag tvärtom eftersom det inte var rött kort.

Domaren Kristoffer Karlsson pratade i den mixade zonen om att han ansåg att han tog ett korrekt beslut att ge det röda kortet, även efter att han hade sett bilder på det.

- Jag kan medge att i slow motion så kan jag tycka den inte upplevs med överdriven kraft som jag upplevde den där och då, men i livebilder tycker jag fortfarande det är en överdriven kraft med armbågen.

- I slow motion får den ju en annan hastighet, men live tycker jag det är en överdriven kraft.

Karlsson kommer nu att skriva en domarrapport, och sedan tar disciplinnämnden hand om ärendet. Enligt Karlsson är det uteslutande disciplinnämnden som tar beslut om hur utvisningen ska utformas.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-01 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons