Domarmiss kostade Giffarna segern

GIF Sundsvall fick bara 0-0 mot Halmstad. Domaren missade ett straffläge när Halmstads Tommy Jönsson tog bollen med handen. Nu är Superettan nära för Giffarna.

? Det var en solklar straff, säger expertkommentatorn Andreas Yngvesson.

0-0 borta mot Halmstad är som en förlust för GIF Sundsvall. Med tre omgångar kvar är det nu fem poäng upp till Ljungskile. Inte omöjligt men nog ska något väldigt till för att Giffarna ska spela allsvensk fotboll även 2009.

Redan efter en halvtimmes spel började problemen för Giffarna i den här matchen. Då linkade Magnus Powell av planen med en skada. Men med lite tur hade GIF ändå kunnat vara i ledningen i halvtid när Johan Patriksson minuterna innan paus var så nära att nicka in bollen men där Tommy Jönsson röjde bort bollen i sista tiondelen - med

handen. Det såg ut som en straff men domaren Martin Ingvarsson blåste aldrig

Andra halvleken blev en enda lång jakt efter ett 1-0-mål. Och Giffarna fick sina chanser, liksom Halmstad som också hade flera bra möjligheter.

Giffarnas Hannes Sigurdssons skott på volley fick Magnus Bahne jobba för att avvärja.
En annan möjlighet kom från talangen Linus Hallenius som hamnade i ett friläge där Bahne räddade och där returen dansade utefter mållinjen.

Halmstads bästa chans dök upp när Michael Görlitz fick fritt fram mot Fredrik Sundfors - men en briljant parad räddade 0-0 där.

I sista minuten kom matchens sista chans när nästjumbons Johan Patriksson gick för skott i ett hyfsat öppet läge - men bollen gick med ganska bred marginal utanför målet.

? Jag fick en snedträff. Synd. Jag hade ett par lägen som var riktigt bra, säger Johan