POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Dorsin: "Djurgården håller inte för allsvenska toppen"

Norgeproffset Mikael Dorsin lider med sitt Djurgården och följer klubben på håll genom krisen. Han tycker att ledningen felvärderat manskapet under säsongen som gått.
- De har inte en trupp för toppen. Det måste man kunna se sig i spegeln och erkänna, säger Dorsin till fotbollskanalen.se.

En av de faktorer som resulterat i allsvensk bottenstrid är en alltför stor tilltro till ett spelarmaterial som kanske inte motsvarar sin egen självbild, tror Dorsin.

- Skillnaden mot när jag spelade där är stor. Då hade vi nästan bara väldigt duktiga killar som man visste skulle lyckas utomlands. Av de jag känner är det väl bara Dembo och Daniel Sjölund som är kvar. I dagsläget håller Djurgården inte för övre halvan av tabellen. Men det är dit de siktat och det har varit fel väg att gå, säger Dorsin.

Han tror att de senaste matchernas furiösa kamp är just vad som krävs för att klara kontraktet. Men offerviljan skulle ha visat sig mycket tidigare.

- Alla måste dra åt samma håll och hela föreningen verkar ha varit alldeles för turbulent på senare tid. Då fungerar det inte. När resultaten varit dåliga är det extra viktigt att man plockar fram slitet utan att försöka spela skönspel. I mina ögon har den höga ambitionen sabbat en hel del, säger Dorsin.

Med två raka segrar har klubben ändå häng på kvalplatsen. Bakom skuggar Örgryte och den avgörande omgången på söndag blir ofattbart dramatisk.

- Jag vill och måste ju tro på Djurgården. Hoppet säger förstås att de grejar det. Men Kalmar FF är absolut ingen lätt motståndare i det här utsatta läget…

Dorsin menar ändå att Djurgården, oavsett vad, blir en kraft att räkna med i framtiden.

- Supportrarna, varumärket, klubbens goda namn. Det finns en bra grund att bygga på. Självklart blir fallet tungt om ett så här stort lag misslyckas. Men de har ändå kraften att börja om, att komma tillbaka.

Publicerad 2009-10-30 kl 22:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå