Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drama av ''Zlatan-klass'' på Råsunda

AIK blev i dag finalklart i Svenska cupen. Efter ett förlängningsdrama mot Häcken närmade sig AIK en plats i kommande säsongs Europa League.

Men det var en match med många ansikten. Det blev till sist 3-2 med ett drama som i dramaturgi till och med - om än i en helt annan värld - överträffade Zlatans otroliga bedrift i VM-kvalet mot Ungern.

Lyssna bara till följande: Med AIK-ledning (Ivan Obolo) till minuten före slutet kvitterade Häcken till 1-1 genom inbytte Vinicius Lopes som fick fatt i bollen i mittcirkeln, tog några snabba steg och gjorde bort flera AIK-spelare innan han satte bollen vid ena stolpen. I förlängningen gjorde Lopes mål igen. En djupledsboll från Mathias Ranegie öppnade upp för Lopes som hade turen att få returen i från målvakten Nicklas Bergh på sig och in i tomt mål.

Men tro inte annat än att en ännu värre fortsättning skulle följa. Två minuter före slutet kom också kvitteringen. Ännu ett oerhört viktigt Nisse Johansson-mål den här hösten skulle bli betydelsefullt för AIK. 2-2-målet kom till på en hörna. På övertid av förlängningen gjorde sedan AIK 3-2 - på straff - genom Markus Jonsson.

I den andra semifinalen möts Helsingborg-IFK Göteborg den 16 september. Finalen den 7 november på Råsunda.

Publicerad 2009-09-06 kl 21:51
Annons
Annons
Annons