Drama av ''Zlatan-klass'' på Råsunda

AIK blev i dag finalklart i Svenska cupen. Efter ett förlängningsdrama mot Häcken närmade sig AIK en plats i kommande säsongs Europa League.

Men det var en match med många ansikten. Det blev till sist 3-2 med ett drama som i dramaturgi till och med - om än i en helt annan värld - överträffade Zlatans otroliga bedrift i VM-kvalet mot Ungern.

Lyssna bara till följande: Med AIK-ledning (Ivan Obolo) till minuten före slutet kvitterade Häcken till 1-1 genom inbytte Vinicius Lopes som fick fatt i bollen i mittcirkeln, tog några snabba steg och gjorde bort flera AIK-spelare innan han satte bollen vid ena stolpen. I förlängningen gjorde Lopes mål igen. En djupledsboll från Mathias Ranegie öppnade upp för Lopes som hade turen att få returen i från målvakten Nicklas Bergh på sig och in i tomt mål.

Men tro inte annat än att en ännu värre fortsättning skulle följa. Två minuter före slutet kom också kvitteringen. Ännu ett oerhört viktigt Nisse Johansson-mål den här hösten skulle bli betydelsefullt för AIK. 2-2-målet kom till på en hörna. På övertid av förlängningen gjorde sedan AIK 3-2 - på straff - genom Markus Jonsson.

I den andra semifinalen möts Helsingborg-IFK Göteborg den 16 september. Finalen den 7 november på Råsunda.

Publicerad 2009-09-06 kl 21:51