Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

Drog sig ur övergången - här är avtalet mellan Dalkurd och Bertocchi

Foto: Bildbyrån

Dalkurd har stämts efter att ha brutit ett signerat avtal med Nicolas Bertocchi.
Fotbollskanalen kan nu visa avtalet mellan parterna.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om hur Dalkurd skrivit ett kontrakt med den argentinske mittfältaren Nicolas Bertocchi men senare ångrat sig och dragit sig ur avtalet. I fredags kom beskedet att argentinaren stämmer Dalkurd FF över det ångrade kontraktet. Stämningsansökan inkom till Uppsala tingsrätt under fredagen, och Fotbollskanalen har efter begäran tagit del av handlingarna. Där framgår att Dalkurd stäms på 560 000 kronor jämte ränta.

I handlingarna kan också avtalet mellan parterna ses. Kontraktet är underskrivet av Dalkurds sportchef Adil Kizil i Uppsala och av Bertocchi i Buenos Aires.

I kontraktet står det att spelaren avslutat sitt kontrakt med Club Atlético Tigre och från den 27 februari, då avtalet är signerat, ska tillhöra Dalkurd.

Kontraktet trädde i kraft den 1 mars och skulle gälla till den 31 december 2019. Bertocchi skulle få en lön på 60 000 kronor i månaden under 2018 och 90 000 kronor i månaden under 2019.

Bertocchi skulle också få en sign on-bonus på 500 000 kronor som skulle betalas senast den 28 februari och det fanns också stipulerat bonusar för Europa-spel.

Dalkurds vd Mikael Ahlerup skriver följande i en kommentar till Fotbollskanalen.

"På frågan från Fotbollskanalen före helgen när Ni fått information om en förestående stämning svarade vi att Dalkurd har respekt för de vägar motparten väljer, det har vi inga synpunkter på. Vi sa också att Dalkurd däremot inte för samtal i media i några personalärenden av respekt för de inblandade. Vad är det som föranleder Fotbollskanalen att tro att vi under helgen skulle bytt inställning bara för att handlingar nu finns tillgängliga?  Dalkurds fortsatta svar är att vi för samtal direkt med de parter som är delaktiga i frågan och inte i media av respekt för enskilda individer."

Här är avtalet mellan Dalkurd och Bertocchi