Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drömavtal fick Stahre att bryta med AIK - får åtta gånger så hög lön

AIK:s Mikael Stahre blir en förmögen man. Avtalet med hårdsatsande grekiska Panionios åttadubblar lönen han haft i AIK.

FotbollDirekt.se kan nu avslöja att det var ett treårigt drömavtal värt cirka 10,5 miljoner kronor som fick Mikael Stahre att bryta upp i från ett AIK i kris. Därmed en årslön på 3,5 miljoner kronor.
Från 60 000 i månaden brutto i AIK till cirka 300 000 i Panionios - netto.
Stora pengar och en möjlighet den regerande mästartränaren inte kunde säga nej till.

- Jag kommenterar inte Mikaels kontrakt, säger Mikael Stahres agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.
- Men det är klart att det är en jättechans Micke har fått och att det är enbart därför han väljer att lämna AIK.

- Jag måste säga att stöttningen i från AIK har varit total och han har verkligen inte varit i farozonen för att få sparken. Men när en sådan här chans kommer så är det nästan omöjligt att säga nej. Hur många svenska tränare får sådana här chanser?

Den grekiska toppklubben som slutade på åttonde plats den här säsongen har följt Mikael Stahre i så lång tid som över ett år.
Vid flera tillfällen har Panionios- representanter sett honom på plats. Den 34-årige AIK-tränaren är med andra ord en genomtänkt satsning.

- De scoutade honom under hela fjolåret. Han är så långt i från ett DVD-köp man kan komma, fortsätter Per Jonsson. De har sett honom på plats vid mängder av tillfällen - ja, Panionios ville verkligen ha Micke.

- Hur mycket Micke än känner för AIK så gick det här inte att motstå. Inte med hans enorma drivkraft efter att få komma ut i Europa och träna och så seriöst som Panionios har agerat.

Men agenten betonar samtidigt att Mikael Stahre har våndats över beslutet.
Att lämna AIK har in i det längsta gjort det svårt för honom att steget - mycket därför att han är medveten om att det kan ses som ett svek att han flyr från en svår situation.

- Men det är ju alltid fel tajming. Och hur kan någon klandra honom från att ta en chans som är så få svenska tränare förunnat. Och vill AIK ha honom i framtiden så kan han aldrig tänka sig att träna en annan svensk klubb.

Publicerad 2010-04-26 kl 21:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons