Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drömbeskedet – Santin lovar Kalmar-comeback

Kalmar FF är nu garanterade en framtida supervärvning. Cesar Santin lovar i dag på stående fot comeback i Kalmar.
- Jag vill spela i Kalmar igen. Om klubben bara vill så lovar jag att komma tillbaka, säger i dag FC Köpenhamn-stjärnan.

Den forne Kalmar FF -stjärnan bekräftar i dag kontakter med klubben och har redan nu bestämt sig för att återvända. En drömvärvning för vilken allsvensk klubb som helst men alltså redan vikt för Kalmar som tidigare i vinter öronmärkt tolv miljoner för nya spelare.

En omedelbar övergång i år är emellertid knappast aktuell.
Santin har kontrakt också över nästa säsong med den danska giganten, varför en övergång blir svår att lösa redan i höst. Brasilianaren markerar också att han är inställd på att göra minst ännu en säsong i Danmark innan en allsvensk comeback i Kalmar kan bli aktuell.

- Vi är på väg mot en fjärde ligatitel och jag vill få chansen att spela i Champions League en gång till, så det är vad jag i dagsläget är inställd på. Nu handlar allt om att vinna ligan igen. Men jag lovar att spela i ett par säsonger i Kalmar, det kan du skriva. Det är säkert, avslöjar han för FD.

- Säg till fansen att jag verkligen vill spela i Kalmar igen. Jag kollar deras matcher på internet så ofta jag kan. Om klubben bara vill så lovar jag att komma tillbaka. Den nya arenan är cool, måste vara en av de bästa i Sverige. Den vill jag få uppleva som spelare.

Hur ser dina kontakter i dag med Kalmar FF ut?

- Men jag har ju en dotter i Kalmar så jag är ju där minst en gång i månaden så jag träffar ju folk i från klubben ganska ofta, vi vet vart vi har varandra.

Säsongen så här långt, om han ser till sig själv, ser han annars som blandad – trots att han odiskutabelt ännu är ett av FCK:s största namn. Men skadekänningar har gjort att han jagat formen under perioder av säsongen.

- Jag spelar alla matcher men jag gör inte så många mål som jag skulle vilja. Spelmässigt känns det hela tiden bättre och bättre. Jag är i alla fall helt skadefri nu – men jag måste ändå göra fler mål, säger han självkritiskt, trots att han ändå så här långt är uppe i elva stycken den här säsongen.

- Men jag är ju inte orolig. Jag har ju ändå gjort ganska många den här säsongen så jag är säker på att det när som helst lossnar.

Hur bra är du – lika bra som någonsin?

- Jag är ju bara 31 så det måste jag säga. Jag är ordinarie i en klubb som FCK och har vunnit tre ligatitlar och nu kan jag vinna en fjärde. Det är det inte många som har lyckats med

Största skillnaden mellan er tidigare tränare Roland Nilsson och Carsten V Jensen?

- Jag vet inte. Det är inte så stor skillnad på hur vi spelar. För mig själv så känner jag ett större förtroende nu – men Roland är en bra coach. Varför han slutade, det vet jag inte – men det handlade ju i alla fall inte om resultaten med tanke på att vi ledde ligan när han försvann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 2012-04-12 kl 00:31
Annons
Annons
Annons