Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drömchans för okänd Kalmar-talang: ”Mönchengladbach har hört av sig”

Inte en allsvensk match än. Men nu kan Kalmars anfallstalang Besnik Rrustemaj hamna i Bundesliga. Ligafyran Mönchengladbach har hört av sig om ett provspel.

- Jag blev ganska chockad, de är ligafyra i Tyskland. Klart jag måste ta chansen om jag får den, säger Besnik Rrustemaj till FotbollDirekt.se.

Besnik Rrustemaj har en bakgrund som ungdomsproffs i Blackburn och kom till Kalmar inför fjolårssäsongen.
18-åringen har ännu inte gjort en match i allsvenskan men nu har han fått ett samtal från Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach.
Rrustemaj är överraskad och glad över den plötsliga chansen med årets stora pop-lag i Bundesliga. För några dagar sedan fick han ett samtal från en kontaktperson i klubben.

- De vill ha över mig på provspel i en vecka. De hade sett mig med juniorlandslaget i La Manga i vintras och det är på den vägen. Jag har inte haft så stor koll på Mönchengladbach tidigare, men jag gick in på nätet och kollade och blev ganska chockad när jag såg att de låg fyra i tabellen.

- Jag trivs jättebra i Kalmar, i staden och med alla i laget och ledningen. Men om en sådan här chans kommer så måste jag ta den.

Vad har de sagt, när kan ett provspel bli av i så fall?

- De ska först kontakta Kalmar och att de ska göra det här i dagarna. Jag tror inte att Kalmar kommer stoppa mig om det här blir konkret, jag hoppas inte det iallafall.

Kalmars klubbdirektör Svante Samuelsson har ännu inte hört något från Bundesligaklubben, och kan inte på rak arm säga om KFF kommer ge Rrustemaj chansen.

- Vi har inte hört något därifrån, men det är något vi får ta ställning till om frågan kommer upp. Om vi släpper iväg honom på ett provspel? Det blir för hypotetiskt att svara på det innan det har kommit in någon förfrågan. Han kör på här tills vidare.

Publicerad 2012-04-14 kl 16:07
Annons
Annons
Annons