Drömvolley tog HIF till serietopp

Helsingborg fortsätter att imponera. Efter dagens 2-1-seger mot Elfsborg tog Skånelaget över serieledningen. Och det efter en praktträff av Ardian Gashi.

- Jag har nog aldrig varit så här glad. Ett fint mål, helt klart ett av de finare jag har gjort, säger Ardian Gashi till FotbollDirekt.se om något som mycket väl kan bli årets mål.

- Vet inte riktigt hur det gick till, det handlade nog om rent instinkt.

Helsingborgs seger var dessutom rättvis mot guldtippade Elfsborg.
HIF dominerade första halvlek och borde nog också redan då tagit ledningen.
Istället kom målet två minuter in i den andra halvleken då Gashis volley letade sig upp i krysset bakom en chanslös Ante Covic.

- Bollen bara ramlade ner hos mig och jag fick en både perfekt träff och riktning på skottet. Riktigt skönt att se, fortsätter Ardian Gashi.

Elfsborg kunde inte hota på allvar förrän Denni Avdic kom in i andra halvlek.
Avdic kvitterade också för boråsarna i 60:e minuten efter att ha tagit tillvara ett inlägg från Emir Bajrami, bara för att få se Helsingborg omedelbart replikera - tre minuter senare - när Markus Holgersson återigen gav hemmalaget ledningen.

Elfsborg tryckte sedan på men flera kvalificerade räddningar från Pär Hansson säkrade ändå tre poäng åt hemmalaget.

Ardian Gashi med rötter i Kosovo har visat sig vara ett fynd för Helsingborg så här långt.
Den tekniske mittfältaren som anlände från Norge inför den här säsongen har gjort sju A-landskamper för Norge och bidragit med offensiv spets.
Ett bra komplement på Helsingborgs mittfält till den mer defensivt lagde Marcus Lantz.

Helsingborg är under alla omständigheter ett lag som mår bra.

Trots första insläppta målet för säsongen så ser laget rakt igenom stabilt ut. 2-1 på ett Elfsborg som sett ut som formstarkast i hela serien - kan mycket väl ha varit ett definitivt genombrott för Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson som uppenbart är på väg mot stor succé - och det utan en viss Henke Larsson.

- Vi har ett bra lag. Jag tror inte det handlar om tillfälligheter, säger Gashi.
- Det finns likheter med det jag fick uppleva i Norge och då har jag ändå vunnit två guld och ett brons. Atmosfären och miljön finns här.