Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drugge lämnar IFK Göteborg - klar för Häcken

Efter en säsong lämnar Andreas Drugge IFK Göteborg.
Anfallaren har skrivit på för Häcken.
- Han borde ha kommit hit förra året, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Precis som fotbollskanalen.se skrev på måndagen så lämnar Andreas Drugge IFK Göteborg för spel i Häcken.

- Vi var överens med Andreas i går, men läkarundersökningen var inte färdig. Därför ville jag inte bekräfta övergången, men du var ju rätt på det, säger Sonny Karlsson och berättar att Häcken ville ha Drugge för ett år sedan. Då valde anfallaren IFK Göteborg.

- Han borde ha kommit hit förra året. Jag tror att vi var mer intresserade än vad Blåvitt var.

Han har spelat på en del olika positioner i IFK Göteborg - bland annat som defensiv mittfältare. Vad tycker du om det?

- Där kommer han inte att få spela i Häcken. Vi spelar på ett annat sätt än vad Blåvitt gör, eller gjorde... de kanske byter spelsystem nu. Jag förstår att IFK valde Stiller istället för Drugge, han är ju en hjälte i straffområdet. Men Drugge tycker om att spela fin fotboll och är en bra framspelare och därför passar han bra i Häcken. Han fick inte visa det här i IFK, säger Sonny Karlsson.

Hammarby har jagat Drugge - men nu blir det alltså spel på Hisingen. Anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med Häcken.

- Jag hade naturligtvis hoppats på en bättre säsong både för mig och för laget. Men den fotboll som vi spelade i IFK Göteborg under 2011 är inte optimal för min spelstil. Jag spelar gärna en passningsorienterad fotboll där mycket går centralt. Då gör jag mest nytta, säger Andreas Drugge till Häckens hemsida.

- Jag vet att Häcken var intresserade redan inför säsongen 2011, därför kändes det extra intressant när nu Sonny hörde av sig igen. BK Häcken har de senaste åren utvecklats väldigt mycket och spelar idag stundtals Allsvenskans bästa och mest underhållande fotboll. Det känns som att min spelstil passar bra här.

Publicerad 2011-12-13 kl 20:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons