AIK är uppe på fjärde plats efter 2-1 borta mot Norrköping.

AIK gödslar inte med målen - bara åtta på tio matcher i vår.
Ändå är det ett topplag, ny fyra.

Det såg Dulee Johnson och Daniel Mendes till.
2-1 mot IFK Norrköping i Idrottsparken gav ett rejält lyft i
tabellen och tätkänning.

Allt medan IFK Norrköping står och stampar som stadig jumbo. Det går sakta framåt, men ändå för långsamt för för den gamla storklubben i jakten på första segern i allsvenskan.
Och ingen tur har laget heller.

Felix Magro, schweiz-italienaren som prövat lyckan i både Landskrona och Djurgården innan han hamnade i Norrköping, var värd något bättre med den volleyträffen.
Kristoffer Arvhages frispark dök ned från 25 meter och Magro drog till med högern.

I stolpen, förstås. Det kunde ha blivit vackert
Inte för att Norrköping på något sätt samlat ihop till ett ledningsmål, men några centimeter åt andra hållet och allsvenskan hade fått se ett av vårens vackraste mål.
Kanske till och med ett av årets.
När det hände, med minuten kvar av första halvlek, borde AIK redan han punkterat matchen.

Men det var länge samma sjuka i Gnaget som runt om i allsvensk fotboll numera, den där svårigheten att få in bollen, hur välkrattat det än är för avslutaren.

Någon av de här gångerna borde det ha lyckats:
Hemmabacken trodde att han hade målvakten Nuredin Bakiu bakom sig, men Ivan Obolo tog hand om nicken, dock inte om chansen när han lyfte bollen över.Miran Burgic fick fritt fram på Obolos passning, men Bakiu räddade med ena näven.Daniel Mendes hade ett liknande läge, men Bakiu kunde bygga upp självförtroendet med ännu en snygg parad.Och innan halvleken var över räddade Kevin Amuneke Kevin Paveys nick på mållinjen.

Två snabba i andra

I stället säkrades trepoängaren på elva minuter i andra halvlek.
Norrköping har släppt in åtskilliga mål i början av halvlekar i årets serie - och nu hände det igen.
Thomas Magnusson nickrensning fångades upp av Dulee Johnson som pricksköt 0-1.

Då hade det gått mindre än 50 sekunder.
Nästa slarv i egna boxen straffade sig också - och Daniel Mendes nickade in 0-2 tio minuter senare.
Amunekes 1-2 på straff (hands av Mats Rubarth) med kvarten kvar gav mer hopp än nerv.

Norrköping har några individuellt skickliga spelare, men mycket till lagmaskin är det inte och inte blir det lättare av att rädsla och prestationsångest tagit ett fast grepp om spelarna.
Först efter 0-2 plockades livremmarna och hängslena av, men då var det så dags.

Sommaren måste ägnas åt spelarjakt - annars pekar det rakt ned i superettan.

AIK?
Tre poäng betyder att Rikard Norlings gnagare är med i kampen om medaljerna direkt efter EM-uppehållet. Åtta mål har gett 18 poäng. Effektiviteten är det ingen fel på.