POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Dulee Johnson åtalas för grov rattfylla

Under gårdagens åtalades AIK:s mittfältare Dulee Johnson för grov rattfylla. Enligt polisen hade Johnson 1.76 promille i blodet när han greps i februari. Men AIK-stjärnan nekar till brott.

- Det har aldrig varit strid om att han druckit. Han hade varit ute på fest. Däremot har han inte kört bilen, säger Dulee Johnsons advokat Conny Cedermark till Sportbladet.

Det var den 14 februari som AIK-stjärnan greps utanför Soap Bar i centrala Stockholm. Enligt vittnesmål från en ordningsvakt som arbetade den kvällen på nattklubben satte Johnson sig i bilen full men hann bara köra drygt en meter innan han stoppades.
- Jag har kört fullare än så här, ska Johnson ha sagt under kvällen enligt vittnen.

Polisen grep sedan AIK-mittfältaren som dock vidhåller sin oskuld. I förhör har han sagt att han endast vred om nyckeln för att lyssna på bilstereon och att hans avsikt inte var att köra iväg.

2006 dömdes Dulee till skyddstillsyn och samhällstjänst för misshadel, grovt rattfylleri och olovlig körning. Han tilldömdes även dagsböter 2004 för olovlig körning. Fälls han den här gången för grovt rattfylleri riskerar han upp till två års fängelse.

FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-23 kl 10:42
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå