Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dulee Johnson frias i hovrätten

Svea hovrätt ogillar tingsrättens beslut att döma Dulee Johnson till 80 000 kronor i böter för rattfylla och olovlig körning.
Den förre AIK-spelaren frias helt av hovrätten.

I februari 2008 greps den dåvarande AIK-spelaren Dulee Johnson vid Stureplan i Stockholm, misstänkt för rattfylla och olovlig körning.
Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och dömde liberianen, som numera spelar i israeliska Maccabi Tel Aviv, att betala 80 000 kronor i böter.
Men Svea Hovrätt väljer nu alltså att fria Johnson helt.
"Med upphävande av tingsrättens dom ogillar hovrätten åtalet och befriar Dulee Johnson från ålagd betalningsskyldighet", skriver hovrätten.
En av domarna var dock inte enig med resten av hovrätten och menar att Dulee Johnson borde dömts till en månads fängelse.
- Jag delar den slutsats tingsrättens majoritet kommit till i fråga om skuld. Vad som förevarit i hovrätten föranleder således enligt min mening inte någon annan bedömning än den tingsrätten gjort i den delen, säger han i domen.

Utdrag från hovrättens domskäl:
Av utredningen i målet framgår att Dulee Johnson vid tillfället varit alkoholpåverkad i sådan mån att åtalet för grovt rattfylleri skulle vinna bifall, om det kan visas att han kört bilen. Det framgår också av utredningen att bilen vid tillfället förflyttades i vart fall någon meter framåt på den plats, där den stod uppställd. Frågan är om Dulee Johnson, som suttit på förarplatsen i bilen fört bilen eller om det kan förhålla sig på det sätt han påstått, nämligen att bilen kommit i oavsiktlig rullning genom att en av flickorna i bilen kommit åt växelspaken och satt bilen i rörelse

Av utredningen i målet framgår alltså att bilen har rullat någon meter framåt och att den hindrades att fortsätta framåt av en parkerad motorcykel. För att kunna köra från platsen hade Dulee Johnson alltså behövt börja med att backa bilen. Vidare framgår att Dulee Johnson suttit en stund i bilen innan förflyttningen skedde utan att visa tecken på att vilja lämna platsen. Hovrätten finner därför att Dulee Johnsons version av händel seförloppet inte är så osannolik att den kan lämnas utan avseende. Vid sådant förhållande ska åtalet ogillas

Läs mer om domen på Nyhetskanalen.se

Publicerad 2009-06-08 kl 14:12
Annons
Annons
Annons