Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dulee kräver att Maanoja byts ut

Efter flera tavlor i matchen mot Djurgården och osäkert spel tidigare under säsongen höjs nu rösterna även från spelarhåll mot målvakten Tomi Maanoja.

- Det har gått för långt. Det här är inte division III, säger Johnson till Aftonbladet och syftar på Maanojas spel.

Han kom till AIK som en stor talang men av den talangen har han inte visat speciellt mycket. Redan i den allsvenska debuten mot GIF Sundsvall släppte han in det första skott han fick mot sig. Linus Hallenius överlistade Maanoja redan i den andra minuten i debuten 16 augusti 2008.
Och i omgången efter släppte han in Suleyman Sleymans kvittering i den 88:e minuten i derbyt mot Hammarby, som AIK såg ut att vara på väg att vinna. Redan då gav han inte ett allt för förtroendeingivande intryck och det har hållit i sig även den här säsongen.

Han missade hela förra säsongen på grund av en skada, fick en bra start på den här säsongen, där han höll nollan i Supercupfinalen mot IFK Göteborg och i de två inledande matcherna i allsvneskan men har därefter inte alls spelat förtroendeingivande och nu är också lagkamraternas tålamod med finländaren slut.
- Nu står vi här igen efter billiga mål, säger lagkaptenen Nisse Johansson till Aftonbladet och lagkamraten Kenny Pavey antyder också att han är trött på finländarens ständiga misstag.

- Det är enkla misstag som straffar oss hela tiden. Vi måste stå bakom Tomi men vi kan heller inte ha så många misstag hela tiden.

Dulee Johnson skräder inte orden mot sin lagkamrat.
- Det är en person som gör dumma misstag. Det är match efter match. Det här är inte division III. Det håller inte på den här nivån.

- Jag bestämmer inte men om jag ska vara ärlig - det har gått för långt. Vi leder och kontrollerar matchen och sedan får vi ett skitmål och tappar matchen. Det förstår oss psykiskt. Vi måste göra något åt det, säger Johnson och antyder att han vill se ett målvaktsbyte.

Maanoja blir förvånad över den kritik som finns mot honom.
- Sa han det? Jaha. Det får stå för honom. Jag kan inte påverka det han tycker, säger han om Johnsons uttalande.

- Det är inget fel på självförtroendet.

Publicerad 2010-05-03 kl 11:58
Annons
Annons
Annons