Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Durmaz löfte till MFF: ”Bosman, det får inte hända”

Jimmy Durmaz avvaktar förlängning med Malmö? Fel, säger nu Durmaz själv. Mittfältsstjärnan väntar på MFF - samtidigt avslöjar han att flera utlandsklubbar studerat honom.

- Jag vet personligen att flera klubbar har varit och tittat på mig varje match här i inledningen, men det kommer inte ut i media vilka de är, säger Jimmy Durmaz till FotbollDirekt.se.

Jimmy Durmaz har öppnat årets allsvenska urstarkt och hittills ser det ut som att den 23-årige vänstermittfältaren är på väg mot ett slutgiltigt genombrott. Samtidigt går hans kontrakt ut i höst och ännu har inga diskussioner om en förlängning inletts. Men att Durmaz själv skulle ha valt att avvakta, det köper han då rakt inte.

- Jag har aldrig sagt att jag avvaktar en förlängning, men bollen ligger hos MFF nu. Jag är beredd på förhandlingar om de vill snacka om det.

- Det som hänt hittills är att vi hade ett första möte i vintras. Det var inför sista matchen i Europa League. Men det var mer en första sittning och tanken var att vi skulle följa upp det senare.

Vad beror det på att ni inte tagit upp tråden?

- Det får du fråga MFF om, de har sagt att de ska återkomma. Men jag kan tänka mig att det är mycket som händer i klubben nu, MFF är en storklubb och man har mycket att göra.

- Men jag har inte stängt några dörrar, jag är beredd om de vill förhandla. Sedan är det klart att man någon gång vill testa utomlands, det är ju en dröm man haft sedan man var liten. Men om det är om ett halvår, ett, två eller tre år, det får man se. Just nu vill jag bara göra det så bra som möjligt och hjälpa MFF.

Agon Mehmeti lämnade i höstas Malmö för Palermo som Bosman och mer än ett utbildningsbidrag på fem miljoner fick inte MFF. Mehmeti har i efterhand talat ut och beklagat att det blev som det blev: anfallaren ville få till en övergång där Malmö fick ordentligt betalt. Jimmy Durmaz känner likadant som Mehmeti.

- Man vill inte gå som Bosman, nej, det får inte hända. Jag har kommit fram här i Malmö, det är den första stora klubben jag spelat i och jag har dem att tacka för så mycket. Jag vill att det ska bli bra för alla om jag ska lämna.

I sådana fall är det förlängning eller lämna i sommar som gäller?

- Ja, det är ju så läget är.

Annars har det varit ganska tyst om utlandsklubbar för dig, hur ser det ut med intresset?

- Det är många tidningar som ringer och undrar varför det är så tyst med klubbar, men min agent Martin Dahlin är inte den som läcker ut en massa intresserade klubbar hela tiden så då blir det tystare.

- Men jag gillar att ha det så, och när det står i tidningarna att ”50 klubbar är på plats för att studera den och den spelaren”, det blir lite löjligt. Jag vet personligen att flera klubbar har varit och tittat på mig varje match här i inledningen, men det kommer inte ut i media vilka de är. Man får lugn och ro att fokusera på fotbollen, jag tycker att det är bra att ha det på det sättet.

Publicerad 2012-04-20 kl 17:37
Annons
Annons
Annons