Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Durmaz pärla visade vägen i derbyt "En riktig kanon"

Malmö vann Skånederbyt mot Trelleborg med 2-0. Jimmy Durmaz lär sova gott efter sin drömträff som betydde 1-0. Roland Nilsson gillade vad han såg, men tycker att avgörandet dröjde alltför länge.

Jimmy Durmaz fick bollen utanför straffområdet, drog till och fick se bollen flyga in i vänstra krysset. 1-0 i den 25:e minuten var ett faktum.
- Jättekul för honom, en riktig kanon, säger tränaren Roland Nilsson till FotbollDirekt.se.

Nilsson verkar onekligen trivas med att ha två klass-spelare som Durmaz och Aubynn att kunna välja bland på samma position. Årets upplaga av MFF är verkligen stark både på papperet och på planen.
- Det är en konkurrens som är väldigt bra. Det är två lite olika spelartyper och två spelare som verkligen krigar. Jeffrey är mer rutinerad. Durmaz far och flyger medan Jeffrey Aubynn är mer positionssäker.  

Durmaz ledningsmål till trots dröjde innan MFF kunde döda matchen.
Efter att ha radat upp chanser kunde hemmapubliken till slut andas ut då Guillermo Molins enkelt placerade in 2-0-målet med bara några minuter kvar av ordinarie speltid. Det täta matchschemat är Nilssons förklaring till att målet föll så sent.
- Vi hade ett bra övertag, men slog av lite på takten för tidigt. Det är tätt mellan matcherna, lätt att man slappnar av när man gjort mål.

- Vi jobbar på det, men man ska vet att det tar mycket kraft när vi sätter fart och vi sätter en väldigt hög press tidigt.

Malmö spelade med en sådan fart och teknisk skicklighet att det kändes lite smågiftigt varje gång laget närmade sig motståndarnas mål. När det var som farligast hängde Trelleborgs försvar inte alls med MFF:s snabba spelare. Malmö kunde med sina snabba omställningar ofta komma med minst en man mer i anfallen.  

Segern var fullt rättvis, även om Trelleborg mäktade med att sticka upp ibland. Serietvåan var helt enkelt ett nummer för stort för TFF och det syntes vilka som låg i toppen av tabellen och vilka som slåss i nedre regionerna. MFF borde avgjort tidigare och det blev stundtals onödigt spännande sett med Malmö-ögon.

Trelleborg hade en tung kväll. Förutom förlusten, som befäster lagets bottenplacering, fick man andremålvakten Fredrik "Fritz" Persson skadad.

Ett redan skadedrabbat TFF kan få nöja sig med tredjemålvakten Carl Fredrik Wachtmeister för en tid framöver, då Viktor Noring ännu är indisponibel för spel. Även Malmös målvakt Johan Dahlin fick utgå med ryggsmärtor och ersattes av tredjemålvakten Dejan Garaca.

Värst var det nog ändå för Agon Mehmeti som fick bäras ut på bår med
stödkrage och ersättas av Jiloan Hamad. Anfallaren låg ett tag avsvimmad efter en smäll och förbjöds av läkarna att fortsätta.

Jonas Carlsson

Publicerad 2010-05-02 kl 20:56
Annons
Annons
Annons