Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Durmaz skrev på för Genclerbirligi: "Vågar inte vänta"

I en månad har Jimmy Durmaz haft kontraktet från Genclerbirligi.
Och avvaktat - tills nu.
- Jag vågar inte ta risken att bli skadad, säger han till fotbollskanalen.se. 

Under onsdagen gjorde Jimmy Durmaz klart med att Genclerbirligi är hans nya klubb. Ännu är inte Malmö FF och den turkiska klubben överens, men mittfältarens kontrakt går ut i november och han är fri att skriva på.

- Det är ett jättesvårt beslut och jag hoppas fortfarande att Malmö ska få betalt för mig och att klubbarna kommer till en bra lösning, säger Jimmy Durmaz.

- Jag har väntat i en månads tid för att klubbarna ska komma överens och Malmö har fått flera bud att ta ställning till. Men jag vågar inte riskera att jag blir skadad nu när allsvenskan börjar igen och det är ett kontrakt som är för bra för att våga ta den risken.

- Det är ett såpass bra kontrakt för mig och viktigt för min framtid. Jag har tryggat mig för framtiden och se bara på Gische (Guillermo Molins) som gick sönder efter tre dagar, om det hänt mig hade kontraktet inte gällt.

Jimmy Durmaz kom till Malmö FF från BK Forward sommaren 2008 och har varit med och vunnit SM-guld och även fått debutera i A-landslaget.

- Jag tror inte att jag kostade mycket när jag kom och jag är jättetacksam mot Malmö och det har varit en fantastisk tid under åren i klubben, säger han.

Om inte klubbarna kommer överens - hur gör du då?

- Jag har kontrakt och då kommer jag att fullfölja det och göra mitt yttersta, men jag vågade inte vänta, helt enkelt.

Under våren kom han och Malmö inte i mål med en förlängning av kontraktet och det slutade med att Durmaz började leta alternativ utomlands:

- Det har varit ett svårt beslut, för många har varit intresserade, men jag har varit noga med att det är en klubb på bra nivå där jag kan få speltid och utvecklas.

- Jag har fått ett treårskontrakt och alla intryck jag fått av klubben är positivt. Även pratat med Sinan Ayranci som mest var skadad men bara hade gott att säga och med "Labbe" (Labinot Harbuzi).

Publicerad 2012-06-27 kl 21:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons