Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dyrestam om debuten: "Jag var inte alls nervös"

Med bara några minuter kvar till avspark på Råsunda mot AIK fick 17-årige Mattias Dyrestam beskedet av Stefan Rehn: "Gör dig redo för spel". Efter en trevande inledning gjorde han en fullt godkänd debut.

- Jag var inte alls nervös. Det var snarare kul att komma ut på arenan. Men det är klart att det allitd är stort att debutera, även om jag hade hoppats att debuten hade kommit på hemmaplan, säger Dyrestam till FotbollDirekt.se

Journalisterna flockas kring den unge debutanten i IFK:s omklädningsrum men FotbollDirekt får ett par exklusiva minuter med 17-åringen.
Hur tyckte du att gick i debuten? - Inledningen var inte så bra men det gick snabbt att komma in i det.

Du och Hjalmar Jonsson hade ett snack på planen efter fem minuter... - Ja och därefter fungerade det bättre.

Hur var det att spela mot AIK?
- Det är alltid stort att möta AIK, inte minst här på Råsunda, där det är så mycket folk och livlig publik. Men rent spelmässigt tyckte jag det gick okej.

Dyrestam berättar att han inte ens hann bli nervös när han fick beskedet av Rehn att han skulle spela och han hade haft det lite på känn på förhand att det kunde bli aktuellt.
- Ja, jag pratade med Mattias (Bjärsmyr reds anm.) och då förstod jag att jag skulle kunna få spela. Men jag var så fokuserad på att göra mitt bästa, så jag hann aldrig bli riktigt nervös.

Med Bjärsmyr på väg bort, känns det som om du har en rejäl chans att spela till dig en ordinarie plats under hösten? - Ingenting är omöjligt. Chansen har jag alltid men vi saknar ju några spelare som nog går före mig.

Det man slås av när det gäller Dyrestam är den mognad han visar upp, även utanför planen. Svaren är seriösa och allvarliga och inte ungdomligt flamsiga och enastaviga.
Tränaren Stefan Rehn hade bara lovord att ösa om den unge 17-åringen.
- Han gör en fantastisk debut. Går in och spelar moget och går in och tar för sig. Han precis som alla andra ungdomar vi släppte in mot AIK gör en fantastisk match.

Dyrestam - ännu en i raden unga spelare som tidigt släpps fram i IFK Göteborgs A-trupp. Många tvivlar säkert på om dessa ungtuppar verkligen håller i Allsvenskan.
- Omställningen är ganska stor jämfört med ungomslaget. Allting går betydligt snabbare här i Allsvenskan. Men jag känner att jag hittade rätt ganska snabbt i tempot och det var inga större problem.

I nästa omgång väntar Trelleborg på nya Gamla Ullevi. Då kan Dyrestam få göra hemmadebut. Insatsen mot AIK försämrade verkligen inte hans möjligheter.

Publicerad 2009-07-14 kl 10:00
Annons
Annons
Annons