POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Eddie i EM- truppen - då tappar TFF Dahlin

Trelleborgs målvakt Johan Dahlin har varit utlånad till klubben från norska Lyn under våren. Nu går snart lånetiden ut, men allt hänger på hur det blir med Lyn-målvakten Eddie Gustafssons medverkan i EM-truppen.

- Om Eddie blir uttagen på tisdag tar vi tillbaka Johan omgående, säger Lyns sportdirektör Torgeir Bjarmann till FotbollDirekt.com.

- Men det är inte säkert att han kan spela direkt. Vi måste få dispens på honom och det är i nuläget osäkert, fortsätter han.

Johan Dahlin är under våren utlånad till Trelleborg från norska Lyn, där han fick sitta på bänken till förmån för en annan svensk, Eddie Gustafsson. I Trelleborg har Johan stått samtliga matcher i allsvenskan och har gjort det bra.
- Det var det som var meningen med utlåningen. Johan är för bra för att sitta på bänken.

Men får han inte göra det om han kommer tillbaka till er?
- Vi ska fundera hur vi gör. Blir inte Eddie uttagen till EM kan Johan vara kvar i Trelleborg tills den 1 augusti. Eddies kontrakt med oss går ut i december och ett alternativ är att vi kanske säljer han i augusti och plockar hem Johan som förstemålvakt. Vi får som sagt fundera. Det är ett lyxproblem för oss.

I Trelleborg har Johan trivts otroligt bra. Han är även nöjd med den fotbollsmässiga insatsen, förutom en målvaktstavla borta mot Sundsvall.
- Det är väl den enda blundern. I övrigt har det gått bra, säger Dahlin.

Vad är det som varit bra i TFF?
- Allt har varit perfekt och målvaktstränaren Janne Ericsson är suverän. Jag har lärt mig otroligt mycket.

Vill du stanna i Trelleborg?
- Jag vill inte säga för mycket innan jag vet hur det blir. Speltid är det viktigaste och där jag kan få det vill jag också spela.

Anders Svensson

Publicerad 2008-05-09 kl 12:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå