Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Edman sågar Helsingborg: "Håller inte allsvensk klass"

Allsvenskan

Erik Edman rasar mot sitt eget lag. Den forne landslagsbacken riktar skarp kritik mot HIF-spelarnas inställning - och tror inte på mer än kvalplats i år.

Försäsongen har knappt kommit igång, men Erik Edman är redan på krigsstigen - mot sitt eget lag. Förra årets allsvenska tvåa och cupsegrare räcker inte till bättre än en kvalplats som det ser ut nu, anser Edman.

– Diskussionen har funnits ett tag inom laget. Jag känner att någon måste säga något, för jag känner en stor frustration, säger Edman till Helsingborgs Dagblad.

- Jag är skeptisk till det vi håller på med för tillfället. Som det är nu så kanske det räcker för en kvalplats.

När Edman ombes konkretisera sin kritik, så går han hårt mot spelarnas inställning. Få kommer undan kritiken.

– Mycket, men man kan f-n inte acceptera att någon till exempel slår en passning med studs på en sträcka av tio meter. Spelarna är här för att utvecklas och bli bättre. Så är det inte för tillfället. Det är dags för de yngre att visa sig nu. May Mahlangu och Simon Thern visar inställning och ska kanske inte ta åt sig.

Annons

- Det började egentligen redan i höstas. Det smög sig in en bekvämlighet och då är det lätt att luras in där själv.

Edman säger att fler måste kliva fram nu, när Marcus Lantz och Joel Ekstrand försvunnit från laget. Men så har inte skett, menar vänsterbacken - som nu hoppas väcka liv i de andra spelarna. Framför allt är det landslagsspelarna Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson, Marcus Nilsson och Pär Hansson som måste kliva fram ännu mer.

– De är så klart bra, men är inte talanger längre. Det begreppet tar slut någonstans och de måste nu visa ännu mer än tidigare.

– Vi är j-vligt snett på det. Det gäller de äldre i laget... det gäller mig själv men även mina polare som Christoffer Andersson, Mattias Lindström och Erik Wahlstedt med flera. Vi är för mesiga. Vi måste, precis som tränarna, kunna ställa en högre kravbild och höja ribban. Men det gäller också de yngre som nu förväntas ta klivet. De måste ta ett större ansvar. Jag hoppas för min egen del också, för jag har inte heller kommit upp i nivå. Vår produkt håller inte allsvensk klass.

Annons
Publicerad 2011-01-24 kl 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto