Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edvardsen och Lustig i ordbråk - tycker AIK firade för mycket: "Äckligt och fegt"

Allsvenskan

SOLNA. AIK vann med 1-0.
Då tycker Victor Edvardsen att Mikael Lustig firade segern för mycket.
- Äckligt och fegt, kommenterar Edvardsen.
- Han hade en jättebra säsong i ett bottenlag förra året, och om han vill prata om "Mighty Mike" då får han känna på det efter matchen, säger Lustig.

Foto: Discovery+

Se höjdpunkterna från AIK-Djurgården i spelaren ovan.

1:29
Höjdpunkter: Stefanelli matchhjälte i Stockholmsderbyt - AIK besegrade Djurgården
1:40
Edvardsen efter AIK-förlusten: "Jävligt surt"
1:40
Milosevic efter derbysegern: "Vi maler ner dem"

AIK besegrade Djurgården med 1-0 efter att Nicolas Stefanelli avgjort. Efter matchen var det irriterat i bortalaget som tyckte att AIK:s spelare firade lite väl mycket.

- Det är klart att man ska få fira för att man har vunnit, men att vara uppe i ansiktet och hålla på tycker jag bara är äckligt och fegt. Man kan ju vara lite professionell, speciellt spelarna som gjorde det, som har varit utomlands i nästan hela sin karriär. Det är klart att man blir förbannad, säger Victor Edvardsen.

Syftar du på Mikael Lustig?
- Ja exakt. Det är tråkigt, men om han kan stå för det så är det en applåd för honom. Han sprang och firade framför Sead (Haksabanovic), jag tycker att man kan visa lite respekt i alla fall.

ANNONS

Edvardsen tycker inte heller att AIK var det bättre laget.

- Jag tycker inte att AIK är bättre än oss. Det var ett skitmål, ett inkast där vi blev för låga. Vi är tre mot två i boxen och kortaste spelaren får göra mål, så klart det är ett skitmål för oss, säger han.

När Mikel Lustig får höra vad Edvardsen sagt efter derbyt säger han:

- Det var mycket känslor. Jag lämnade mitt hjärta där ute. Jag är tyst innan och sen pratar jag på plan, så det känns bra, säger han och fortsätter:

- Det är ett derby, om man inte ska visa känslor så kanske man ska lägga av. Jag har nog firat ännu värre än så. Jag visade bara mina små muskler, det måste man få göra. Men om dom vill lägga energi på det också så är det bara toppen.

Inför derbymatchen hade Victor Edvardsen sagt att hans Djurgården skulle utnyttja att AIK:s backlinje är "lite tröga".

ANNONS

Hur mycket tänkte du på det som Edvardsen sa om dig innan matchen?
- Det är inte första gången. När man kommer till ålderns höst så behöver man kanske de här extra kryddorna. Det är klart att det har legat lite i bakhuvudet, att man känner att prata på du. Han hade en jättebra säsong i ett bottenlag förra året, och om han vill prata om "Mighty Mike" då får han känna på det efter matchen. Så det är bara att tacka och ta emot, säger Mikael Lustig.

Är det extra skönt att vinna när de har snackat innan?
- Ja, absolut. Djurgården verkar inte lära sig. Det är ofta att deras spelare är ute och snackar inför derbyn om att vi är tröga, gamla och att det bara att lägga den i djupet och springa förbi oss. Då tänder man till lite extra, det är underbart.

Publicerad 2022-04-24 kl 18:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto