Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edvardsen om nervösa samtalen med Bosse: "När han sa att allt löser sig - då kunde jag andas ut"

Allsvenskan 2022-01-07 kl 19:44

Victor Edvardsen är klar för Djurgårdens IF.
I en längre intervju berättar forwarden om sitt dåliga tålamod, nobben av utländska klubbar och drömmarna om SM-guld.
- Jag är otroligt stolt och hedrad över att få bära den här tröjan, säger Edvardsen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Victor Edvardsen och Bosse Andersson.

14 mål och fem assist på 29 matcher. Det är Victor Edvardsens facit i Degerfors från förra säsongen - en poängproduktion som nu har tagit honom till Djurgårdens IF.

Det har varit klart ett tag, men på fredagskvällen blev övergången officiell - och Edvardsen kunde andas ut. Till Fotbollskanalen berättar 25-åringen om hur han har upplevt den senaste tiden.

- Det har varit lugna men intensiva dagar. Allt skulle komma på plats, så det är skönt att vi har hittat en lösning. Djurgården har varit ett mål för mig ända sedan jag fick ta ställning till alla erbjudanden jag hade på bordet. Då gjorde jag valet ganska tidigt, säger Victor Edvardsen till Fotbollskanalen.

ANNONS

I pressmeddelandet sa du att ditt tålamod hade varit lite "sisådär"?
- Haha, nej men det har varit lite jobbigt. Jag visste att jag skulle flytta, då går tankarna på högvarv. Även fast jag hade bestämt mig för Djurgården så är inget klart förrän det är klart. Men från den dagen då Bosse (Andersson, sportchef) ringde och sa att allt löser sig, då kunde jag andas ut.  

Enligt uppgifter till Värmlands Folkblad betalar Djurgården upp emot sju miljoner kronor för Edvardsen. Degerfors uppges dock inte få hela summan direkt, då en del av beloppet avser prestationsbaserade bonusar. Däremot ska en vidareförsäljningsklausul på 20 procent finnas i avtalet. 

En relativt sett stor övergång, med allsvenska mått mätt. Och med summan kommer förväntningar. Victor Edvardsen är dock övertygad att han kan hantera pressen som kommer med att spela i Djurgården.

ANNONS

- Det är en stor utmaning som jag ska finna mig i. Förra säsongen var vi i Degerfors underdogs hela tiden, ingen trodde på det vi gjorde och vi spelade alltid under press. Jag tror att jag ska hantera pressen ganska bra, det är jag inte orolig över, säger han.

Vad är det som lockar med Djurgården - du säger att du bestämde dig tidigt?
- Det är en storklubb som har slagits om Europaplatser och SM-guld i flera år. Jag ville ha en utmaning, men inte en för stor. Därför valde jag att gå till Djurgården. De har lagt upp en bra plan för hur de vill använda mig och den tilltalade mig väldigt mycket. Jag är otroligt stolt och hedrad över att få bära den här tröjan.

Vad är det för plan som Kim (Bergstrand) och "Tolle" (Thomas Lagerlöf) har lagt upp för dig?
- Jag är en ganska allround spelare. Jag kan spela både ute till vänster och längst fram. Det är ingen hemlighet att jag ska göra målen, så det är längst fram jag ska vara. Det utgår vi ifrån. Tanken är att jag ska bidra med det jag gjorde i Degerfors, poäng.

ANNONS

Efter fjolårets succésäsong i allsvenskan har intresset varit stort kring Victor Edvardsen. 25-åringen berättar att han hade möjligheten att flytta utomlands - men valde att stanna i Sverige för att representera Djurgården.

- Jag hade erbjudande från klubbar i alla möjliga länder, men jag vill inte gå in specifikt på vilka lag eller länder det handlade om. Jag kunde tagit ett annat sportsligt steg och jag kunde ha gjort en flytt för pengarna, men jag vill inte flytta utomlands bara för att och sen komma tillbaka om ett halvår. Magkänslan sa Djurgården från start, det är vad jag tror kommer bli bäst för mig.

Vad vill du uppnå med Djurgården?
- Jag kommer till en storklubb som fajtas om platserna i toppen och Europaspel. Jag har så klart ett mål att fajtas om SM-guldet, men jobbet ska göras ordentligt. Är vi lika bra som vi var förra året och jag kan bidra med några mål… Ja, då kan det bli bra.

ANNONS

Kontraktet med Djurgården är skrivet över säsongen 2025.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto