POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Edwards i chock efter debutmålet - firade som anfallsikon: ”Var som Alan Shearer”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Curtis Edwards blev målskytt i debuten för Djurgården.
Då firade engelsmannen vilt, lite som en engelsk anfallsikon.
- Det var som Alan Shearer, säger Edwards.

Engelske innermittfältaren Curtis Edwards anslöt nyligen till Djurgården från Östersunds FK och fick under lördagseftermiddagen spela från start och därmed göra allsvensk debut för Stockholmsklubben mot Sirius hemma på Tele2 Arena. Det blev succé med matchens första mål i lagets 4-0-seger.

Edwards placerade, efter en frispark i ribban av Aslack Fonn Wittry, läckert in bollen i mål.

- Det var skönt att se bollen gå i nät och skönt att få ett tidigt mål. Vi hade en bra start med ett rött kort och kunde dominera sedan. Jag njöt verkligen, säger han.

Edwards firade därefter målet med att sträcka upp ena armen i vädret. När han fick en fråga efteråt om målgesten, så hade han inget svar på varför han firade på det sättet.

- Det var som Alan Shearer, skrattar han.

- Jag vet inte vad jag tänkte. Jag var lite chockad och visste inte vad jag skulle göra. Jag får lära mig.

När han sedan blev utbytt i den 66:e minuten tackade hemmapubliken av honom med stående ovationer. Det var något som värmde lite extra

- Det kändes väldigt bra. När jag gick av var det verkligen trevligt att få alla applåder av supportrarna. Förhoppningsvis gjorde jag det bra och jag ser fram emot nästa match.

Djurgården-tränaren Thomas Lagerlöf berömde Edwards efter matchen.

- Vi fick precis allt det vi hade hoppats på, men sedan vet vi också att han kommer att bli bättre och bättre. Han kommer att bli mer samspelt med spelarna och spelsättet, men är extremt klok och värderar rytmen i spelet när man ska göra snabba vändningar och när man ska locka motståndaren lite. Han har spelat det i Östersund i många år, så det känns som en klockren värvning.

Edwards håller i sin tur också med om att han känner till den typen av spelsätt som Djurgården har, då han tycker att det är likt som han spelade under i Östersund.

- En av de stora anledningarna till att jag kom hit är att det är ett liknande spelsätt här som i Östersund. Jag känner att jag kan passa in i det bra och jag tror inte att det kommer att ta så lång tid. Jag behöver bara lära känna alla spelare. Det känns bra nu.

Hur tycker du att den första tiden i Djurgården har varit?
- Det har varit riktigt bra. Alla spelare och ledare är trevliga och har välkomnat mig. Det är en bra atmosfär runt omkring, samtidigt som vi gör det bra. Det känns väldigt positivt och jag är spänd inför framtiden.

Publicerad 2019-08-10 kl 19:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå