Effektiv Rieks om nya målet: "När chanserna väl kommit har jag satt dem"

MALMÖ. När Malmö FF besegrade Falkenberg med 2-1 gjorde Søren Rieks ledningsmålet.
MFF-yttern berättar om tabelläget och effektiviteten.
- När de väl kommit så har jag satt dem, säger Rieks till Fotbollskanalen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Søren Rieks fortsätter att göra poäng för Malmö FF. Den offensive mittfältaren gjorde mål för andra matchen i rad när han gav MFF ledningen fem minuter innan paus mot Falkenberg på hemmaplan. Det var Rieks sjätte mål i sommar, som kommit tillbaka efter en skada i svenska cupens final mot IFK Göteborg för några veckor sedan .

- Det var tråkigt så klart, sådant som händer att man får smällar under en säsong. Jag missade två matcher så det var helt okej, säger Søren Rieks.

33-åringen är MFF:s tredje bästa målskytt i sommars turneringar efter Isaac Kiese Thelin och Anders Christiansen. Rieks säger att avsluten inte var hundraprocentiga under den knappa timmen han fick på planen mot Falkenberg.

- Jag har en nick som jag åtminstone ville träffa målet med, ett friläge där jag inte riktigt träffar mål.

Det känns väldigt effektivt överlag?
- (Skratt) Det tycker jag också. Som du säger har jag inte haft jättemånga chanser men när de väl kommit så har jag satt dem. Det är så klart något man jobbar med på träningen, att hålla fokus och sätta dem chanser man får. Det är det viktigaste.

Dagens 2-1-resultat betyder att MFF ryckt åt sig en sjupoängsledning i allsvenskan efter att Elfsborg fallit med 0-1 mot Östersund.

- Vi hörde direkt efter matchen att de hade förlorat. En perfekt söndag, tre poäng till oss och en av våra konkurrenter som torskade. Det tar vi med glädje.

MFF hade ett liknande försprång förra sommaren men slutade tvåa, en poäng bakom Djurgården. I höst ska MFF stanna uppe i toppen säger Søren Rieks.

- Det var så små detaljer som avgjorde förra året. I år försöker vi fokusera på det vi kan fokusera på, att vinna våra matcher, och sedan får vi se efter säsongen var vi står.

Publicerad 2020-08-24 kl 07:00