Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter Banguras - nu kommer Kamaras

Spelarna från Sierra Leone blir bara fler och fler i allsvenskan. Nu testar Trelleborg mittfältarna Sulaiman och Lansana Kamara.
– Vi vill ju förstås hitta guldkornen, säger TFF:s andretränare.

Mohamed och Teteh Bangura tog fotbollssverige med storm. Nu är det dags för en annan duo från Sierra Leone att ta över efter den splittrade AIK-succén - "the Kamaras"

Under torsdagen gjorde nämligen Sulaiman Kamara, 18, och Lansana Kamara, 19, sin första träning med Trelleborg. Den förstnämnde är en offensiv yttermittfältare, medan Lansana räknas som en målfarlig central mittfältare.
 
TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson upptäckte duon under en resa till Sierra Leone i juni. Båda spelar för "the Banguras" förra klubb FC Kallon och precis som i deras fall är det agenten Patrick Mörk som ligger bakom provspelet.
– Det är ett underutvecklat fotbollsland men har gott om spelare som vill visa upp sig. De spelare vi har sett har haft bra teknik men varit ganska dåliga passningspelare. Men det kan vi alltid lära dem, säger tränaren Tom Prahl till Trelleborgs Allehanda.

Trelleborg vill först och främst att spelarna stannar i två veckor. Klubben vill inte stressa fram något.
– De är väl främst tänkta till nästa säsong om de nu blir aktuella, säger Prahl.

Vad är det ni letar efter hos era provspelare?
– Vi vill ju förstås hitta guldkornen som vi lyckades med Ibrahim (Koroma). Vi har svårt att rekrytera svenska toppspelare så då får vi prova andra vägar.

Just landsmannen Koroma påpekar att det är viktigt för "the Kamaras" att få tid på sig.
– Det är väldigt viktigt. För mig var det bra att komma till en mindre klubb först för att lära mig hur saker sköttes här och vänja mig vid förhållandena. Jag hoppas Sulaiman och Lansana får gott om tid att visa upp sig. De kommer nog att lära sig snabbt, säger han.

Publicerad 2011-08-12 kl 11:35
Annons
Annons
Annons