Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter bragdmatchen - Hamrén rosar Jansson

I går var det Lars Lagerbäck - i dag Erik Hamrén. Hyllningarna till Pontus Jansson fortsätter:
- En mycket spännande spelare, det kan blir riktigt bra framöver, säger förbundskaptenen.

Dinamo Zagreb i Champions League-kvalretur - Malmös största och viktigaste match på år och dar. Då klev en doldis fram som matchens förgrundsfigur.
Bland utlandsaktuella namn som Daniel Larsson, Ivo Pekalski och Jiloan Hamad var det 20-årige Pontus Jansson som syntes mest - kung i såväl offensivt som defensivt straffområde och dessutom målskytt i slutskedet.

Efter matchen hyllades Jansson av förre förbundskaptenen, numera Viasat-experten Lars Lagerbäck. Rikard Norling kallade honom för "den bäste jag coachat".
Nyligen gick också Milans klubbdirektör Umberto Gandini ut och rosade Jansson efter hans insats mot Zlatan i uppvisningsmatchen förförra helgen.
Och nu stämmer Erik Hamrén in i hyllingskören.

- Det är en mycket spännande spelare, och jag hoppas givetvis att utvecklingen fortsätter i samma takt som nu, så kan det bli riktigt bra framöver, säger Hamrén till FotbollDirekt.se.

Hamrén har bra koll på Jansson - MFF:s mittback är bofast i U21-landslaget och Erik Hamrén står i tät kontakt med sin förbundskaptenskollega i det landslaget, Håkan Ericson.

Hur ser du på Pontus möjligheter att nå hela vägen till stora landslaget?

- Jag tycker man ska vara försiktig med att ställa krav och därmed förväntningar på hans framtid. Här och nu gör han det väldigt bra i Malmö FF och i U21-landslaget.

- Håkan och jag hoppas givetvis att utvecklingen fortsätter i samma takt som nu, då finns alla förutsättningar.

Efter bragdinsatsen i går gjorde Jansson klart att han stannar i Malmö över en överskådlig framtid och Hamrén betonar att det är bäst för försvarskometen att skynda långsamt.

- En av de viktigaste sakerna är att kontinuerligt fortsatt får spela i allsvenskan, i dessa enormt viktiga internationella cupmatcher samt i U21-landslaget framöver. Det finns alla förutsättningar för god utveckling, och det är bara att önska Pontus lycka till.

Publicerad 2011-08-24 kl 18:08
Annons
Annons
Annons