Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter CL-äventyret - ekonomisk särställning för Malmö FF

Foto: TT

De allsvenska klubbarnas har skickat in sina ekonomiska rapporter till Svenska Fotbollsförbundet. 
Klart är att Malmö FF har en ekonomisk särställning i serien.

Det är Svenska Fotbollförbundet som har sammanställt en ekonomisk rapport över de allsvenska klubbarna. Den kartläggning som förbundet har utfört baseras på de uppgifter som klubbarna har fått skicka in tillsammans med deras årsredovisningar över året 2015.

Det som tydligt framgår i rapporten är att Malmö FF, efter deras Champions League-äventyr, redovisat det överlägset bästa överskottet på totalt 231,5 miljoner kronor, tvåan som är Elfsborg hade ett överskott på 14,6 miljoner. Det största underskottet redovisade Kalmar FF.

Gif Sundsvall var den enda klubben som visade upp ett negativt eget kapital på fyra miljoner kronor, vilket får som följd att deras elitlicens riskerar att dras in.

Sverige placerar sig på en 21:a plats sett till intäkter i internationell jämförelse. Det baserar förbundets rapport utifrån uppgifter från Uefa.

"Utifrån en översiktlig internationell jämförelse, baserad på uppgifter från UEFA avseende år 2014, kan konstateras att den 21:a plats som de svenska klubbarna hade på UEFA-rankingen år 2015/2016 är ungefär vad man kan förvänta sig utifrån intäkterna".

Förbundet har också en vision över hur man ska kunna förbättra siffrorna.

"Nyckelfaktorer för att förbättra intäkterna kan vara att öka publiken genom att få fler att komma till de nya och renoverade arenorna och få alla delar av publiken att trivas där så att kapacitetsutnyttjandet höjs, att enligt UEFA TV-intäkterna når högre nivåer så att de motsvarar jämförbara länders nivåer, samt att lyckas i UEFA-tävlingarna för att såväl få intäkter från det spelet som att exponera allsvenska spelare på en större internationell marknad", skriver de i rapporten.

Läs rapporten i sin helhet HÄR.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-04 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons