POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Efter coronakaoset – ÖFK:s läkare har sagt upp sig: "Det finns inget försvar"

Foto: Bildbyrån.

Efter mötet mellan ÖFK och Djurgården testades en ÖFK-spelare positivt för covid-19.
Sent i går hade Djurgården inte informerats.
Nu har ÖFK:s lagläkare valt att säga upp sig.
- Han sa upp sig 07.15 i morse, säger ÖFK:s vd Michael Schahine till Fotbollskanalen.

Under helgen tog Östersunds FK emot Djurgården på Jämkraft Arena. Inför matchen bekräftade ÖFK att positiva fall av coronaviruset hade upptäckts i laget men matchen spelades som vanligt.

I tisdags upptäcktes sedan ytterligare ett coronafall i ÖFK, på en spelare som var med i matchen mot Djurgården. Sent i går, onsdag, berättade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att ÖFK fortfarande inte informerat Stockholms-klubben angående coronafallet.

- Nej, vi har inte haft det. Vi förväntar oss att de som är ansvariga i Östersund, i det här fallet läkaren, ska kontakta oss. Våra läkare har sökt ansvarig läkare i Östersund men vi har inte fått kontakt. Vi förväntade oss ett samtal i går när vi fick höra om det här. Vi har flera frågor som vi vill ha svar på. Det känns respektlös för vår del eftersom att vi har sökt de ansvariga i stort sett hela dagen utan att få information, sa Andersson till Expressen.

Fotbollskanalen sökte under onsdagen ÖFK:s vd Michael Schahine för en kommentar utan framgång, men fick under torsdagsförmiddagen tag i ÖFK-vd:n.

- Först fakta. Vi testade hela laget i fredags, bland annat den spelaren som spelade mot Djurgården. På måndag, dagen därpå (efter mötet med Djurgården), skulle han opereras och då tog läkarna ett till covid-prov på honom, som en vanlig åtgärd inför en operation. Och då visade provresultatet positivt, säger Schahine.

- Vi hade ett möte på kansliet för att diskutera det här och första åtgärd var naturligtvis att vår läkare skulle kontakta Djurgårdens läkare. Jag pratade med läkaren och bad honom att ringa till Djurgården på en gång, sedan släppte jag frågan.

Schahine fortsätter:

- I går fick jag ett samtal med information om att Djurgården fortfarande inte var informerade. Jag vill inte kommentera vad jag gjort internt, men det visade sig att Djurgården inte blev informerade av läkaren. Det första jag gjorde var att ringa Djurgården och be om ursäkt för det och gav dem all fakta gällande den spelaren, precis som jag redovisat för dig. Djurgårdens sportchef var extremt besviken och det förstår jag. Jag bad om ursäkt och sedan jobbade jag hela kvällen för att ta reda på exakt vad som hade hänt.

- Det slutade med att vår medicinska personal tog kontakt med Djurgårdens medicinska grupp och gav Djurgården fakta.

Under kvällen då?
- Ja. Alldeles, alldeles för sent naturligtvis.

Du som vd, är det inte ditt ansvar att se till att den medicinska personalen sköter sitt jobb och informerar Djurgården?
- Självklart. Det är mitt ansvar. Och det finns inget försvar. Det har brustit i organisationen och vi har vidtagit åtgärder i dag, bland annat att vår läkare inte är med oss längre.

Har er läkare slutat?
- Jag kan bara säga att vår läkare inte är vår läkare längre och vi arbetar just nu på att anlita en ersättare.

Jan Hansson är inte längre läkare i ÖFK?
- Nej.

Sparkades han?
- Han sa upp sig 07.15 i morse.

Varför sa han upp sig?
- Det vill jag inte kommentera, då hamnar man på interna grejer och det vill jag inte. Men jag vill bara ge dig fakta. Han sa upp sig 07.15.

Har det något med att Djurgården inte fick svar på sina frågor i går?
- Jag vill inte kommentera det. Fakta är att Jan inte är vår läkare längre.

Du pratade själv med Djurgården i går, känner du att de har fått en förklaring nu?
- Jag hoppas verkligen det. Jag har fått information av mitt medicinska team att de lade alla korten på bordet.

Det brast i er kommunikation i går helt enkelt?
- Ja, det kan man säga. Det är en del av det. Det som har hänt går inte att försvara på något sätt och vis. Att Djurgården inte fått information på momangen, när vi har konstaterat att en spelare som hade spelat mot dem i söndags när han testades negativt, men nu positiv… det är bara etiskt att göra det direkt.

När Fotbollskanalen når Jan Hansson bekräftar han att han har sagt upp sig men vill inte ger några kommentarer till varför. På frågan om det har något att göra med Djurgårds-matchen svarar han:

- Inga kommentarer.

När sa du upp dig?
- Jag skickade ett mejl till vd:n.

Har du fått svar?
- Nej.

Kan du tycka att det är lite anmärkningsvärt att du säger upp dig dagen efter när Djurgården inte fått svar från ÖFK:s medicinska personal?
- Det kan upplevas som konstigt, men det får vara så.

Publicerad 2020-09-24 kl 10:58
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto