Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter datumtabben - HBK-lånet tvingas lämna klubben

Foto: Bildbyrån

Lånet från FCK, 17-årige Mads Roerslev Rasmussen, får inte vara kvar i Halmstad.
På grund av miss med födelsedatumet avslår nu Fifa dispensansökan.
- Eftersom han är under 18 år krävdes en dispensansökan och där kom ett fel av oss, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Hallandsposten.

På onsdagen kom beskedet från Fifa. Dispensansökan Halmstad skickat in för att få låna 17-årige dansken Mads Roerslev Rasmussen avslås. Anledningen är att klubben skrivit en siffra fel som gjort att Rasmussen blivit äldre än han egentligen är.

- Trist, men tyvärr var det den mänskliga faktorn och ett fel av oss. Eftersom han är under 18 år krävdes då extra papper som vi inte fick klara förrän den 1 april när transferfönstret var stängt. Det var vi sedan sökt dispens för och nu fick vi besked, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Hallandsposten.

Rasmussen spelade, trots att alla papper inte var klara, i Halmstads premiärseger mot Östersund. Det är dock ingen risk att Halmstad på grund av det straffas med poängavdrag menar Jönsson.

- Alla parter, även Östersund, blev informerade om situationen. De hade då en vecka på sig att protestera vilket de sportsligt nog inte gjorde.

Fotbollskanalen skrev tidigare i veckan om att Norrköping fått sin värvning av Arnor Sigurdsson godkänd av Fifa. Likt Rasmussen är Sigurdsson inte 18 år och därför krävdes även där ett godkännande. Skillnaden är att det då handlade om en ren övergång och att Norrköping skickade in sin ansökan korrekt och i tid.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-11 kl 13:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons