POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Efter debuten - El Kabir hyllas av Pehrsson: "Kommer få oerhört mycket nytta av honom"

Foto: C More/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

STOCKHOLM. Moestafa El Kabir har debut för Kalmar.
Och hans första tid i klubben bådar gott, enligt Magnus Pehrsson.
- Tydligt att vi kommer få oerhört mycket nytta av honom, säger tränaren.

Den 11 mars blev Moestafa El Kabir klar för Kalmar FF. Forwarden sitter på ett kontrakt fram till sommaren, efter att ha brutit med turkiska Ankaragücü. Nyligen gjorde han debut i den rödvita tröjan i en U21-match mot IFK Göteborg och stod då för ett mål och en assist. 

Under söndagen kom så den riktiga debuten. 30-åringen hoppade in i den 65:e minuten borta mot Hammarby (1-1).

- Vi fick ett kvitto på var han är just nu. Han har varit i full träning hos oss i tio dagar, tror jag, efter ett ganska långt uppehåll från fotboll. I träning och den U21-match som han spelade i veckan har han sett väldigt bra ut. Man har känt att han kan ge oss något, framför allt inne i straffområdet. Han var ju väldigt nära att avgöra den här matchen. Det är ganska naturligt att han är missnöjd över att han inte sätter dit den, för han sätter väldigt många bollar, helt enkelt, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson.

- Det är svårt att bedöma en spelare som hoppar in, för då går man från uppvärmning och in. Men de 30-35 minuterna som han spelade är nog ungefär vad han kunde mäkta med i högsta tempo. Det kvittot har vi nu. Sen vet vi att det är en spelare som vi kommer få oerhört mycket nytta av, det är tydligt. Han binder boll, han är farlig, han är finurlig och spelare löper runt honom för att de vet att han kan servera bollarna. Det känns väldigt bra att han är i gång nu.

Publicerad 2019-04-08 kl 07:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå