POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter domen - Djurgården under strecket

Fotbollförbundets beslut att tilldöma Syrianska segern med 3-0 mot AIK drabbar Djurgården som därmed ramlar ned under nedflyttningsstrecket. Men från Dif-håll är det sparsamma tongångar gentemot förbundets beslut.

- Det är helt nya uppgifter för mig, då jag haft annat att göra under dagen. Men det som det är och det är det jag har att förhålla mig till, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.

Visserligen hade Syrianska ledningen mot AIK när matchen bröts men det var bara med 1-0 och har av fotbollförbundet tilldelats två "gratismål", vilket i slutänden kan avgöra exempelvis en nedflyttningsstrid.

Djurgården hade både poängförsprång och klar målskillnadsfördel gentemot Syrianska men får i och med domen se sig passerat av Södertäljeklubben som tar över kvalplatsen och puttar ned Djurgården under nedflyttningsstrecket. Sedan gör de två gratismålen att Djurgårdens fördel på fyra mål gentemot Syrianska nu är bara nere på ett.

Är det rättvist att ni som tredje och utomstående part blir så pass mycket drabbad som ni blir?
- Jag kan inte svara mer på det just nu, utan det är som jag sa tidigare, det är vad vi har att förhålla oss till just nu.

Detta beslut kan därför innebär att det kan uppstå en debatt om huruvida det är korrekt att tilldela ett lag extra mål, som ett lag faktiskt inte har gjort.
- Jag är inte insatt i vad som har hänt och jag känner att jag inte kan svara på det just nu. På något sätt har vi ändå ett regelverk hos förbundet som vi måste följa men jag känner att jag inte kan uttala mig mer nu.

Publicerad 2011-05-12 kl 16:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå