Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter domen: Ranegie spelklar - men inte Ceesay

Malmö rasar mot omspelsdomen. Men en sak för den med sig - stjärnvärvningen Mathias Ranegie får spela mot Dif.
- Absolut, säger Tävlingskommitténs Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Beskedet från Disciplinnämnden får betraktas som högst oväntat på måndagen. Till skillnad från tidigare avbrutna matcher under 2011 – Skånederbyt mellan HIF och MFF samt Syrianska – AIK – har ingen ”syndabock” kunnat hittas den här gången.

Enligt den utredning som fotbollförbundet genomfört går det inte att fastslå vem som kastade de knallskott som föranledde att matchen fick brytas och inte kunde återupptas.

Ett bakslag för Malmö FF, där många tycks ha räknat med att tilldömas såväl 3-0 i resultatraden som de tre poängen från mötet.

- En oerhörd orättvisa och bestraffning för oss, säger MFF:s sportchef Per Ågren i en kommenter till fotbollskanalen.se.

Han bedyrar även att svenska mästaren kommer att överklaga till, i förstaläget, Besvärsnämnden i hopp om att få beslutet upprivet.

Men åtminstone ett positivt besked kan utgöra plåster på såren för MFF. Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager berättar för fotbollskanalen.se att miljonköpet Mathias Ranegie blir disponibel till omspelet. Att han vid matchens ursprungsdatum tillhörde BK Häcken har ingen betydelse.

- Man behöver inte ta hänsyn till hur det såg ut då. Nu är det nya förutsättningar och det är dem vi går efter, säger Sager.

Det innebär att alla övergångshandlingar som fanns registrerade hos SvFF fram till och med 31 augusti blir giltiga i omspelet. Även om MFF – Dif egentligen gick av stapeln nästan på dagen en månad tidigare än så.

- Däremot ska reglerna tolkas så att om om någon var avstängd när Malmö mötte Djurgården så har den spelaren inte avtjänat sitt straff ännu. I och med att matchen ska spelas om räknas inte att han stod utanför truppen vid det första tillfället, säger Gerhard Sager.

Det får konsekvenser enbart för Dif-backen Kebba Ceesay som nu tvingas att stå över en kommande omgång i allsvenskan. Det är dock inte säkert att det blir just mot Malmö FF, utan avstängningen träder i kraft när måndagens dom vinner laga kraft.

- Och det gör den så fort överklagningsfristen löpt ut, säger Gerhard Sager.

Naturligtvis får även Djurgårdens sommarköp Peter Nymann Mikelsen, Nicolaj Agger och Adama Guira spela mot MFF.

Publicerad 2011-09-05 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons