Efter drömmålet: ''Ett hyfsat tillslag''

Björn Andersson ordnade en poäng åt Gais med sitt drömmål. Men inhopparen är ödmjuk efter matchen.
- Jag har väl ett hyfsat tillslag, säger han till FotbollDirekt.se.

AIK:s segersvit bröts när Gais gästade Råsunda. Resultatet (2-2) var oväntat, men än mer oväntad var matchhjälten: Björn Andersson, mittbacksreserv. Andersson, som fick en offensiv roll när han byttes in, sköt på bästa Marco van Basten-manér in ett volleyskott från en omöjlig vinkel.

Efter matchen är Björn Andersson inte stor i orden när han beskriver sin fullträff.

Gais-spelaren fick från bänken se sitt lag ta ledningen i första halvlek, men tycker ändå att det lossnade på riktigt först sent i matchen. AIK gick om och förbi med två snabba mål i början av andra halvlek, men chockades av Björn Anderssons drömskott.

- I första låg vi lågt med försvaret och inbjöd nästan AIK att stå ostörda och lyfta in bollar på sina forwards. Efter mitt mål så känns vi som det starkare laget. Vi var nära att avgöra, men sett till hela matchen får vi väl vara nöjda med en poäng.

Att sadla om till forward är inget som Björn Andersson funderar på för tillfället, trots att han nu har gjort två snygga volleymål från anfallsposition.
- Med tanke på att Gais har värvat mig som mittback så är det det jag är inställd på. Men jag har spelat forward i många år och känner mig bekväm i den rollen.

Tränaren Magnus Pehrsson hävdar dock att Björn Andersson är ett påtänkt alternativ i en anfallsroll.
- Han är uttagen för att kunna spela där, säger han till FotbollDirekt.

AIK - GAIS 2-2

Mål: Levon Pachajyan 0-1 (36), 1-1 Ivan Óbolo (49), 2-1 Miran Burgic, 2-2 Björn Andersson (71)

Varningar AIK: Daniel Mendes
Varningar Gais: Jonas Lundén, Eyjólfur Hédinsson
Domare: Martin Ingvarsson
Publik: 15886
Publicerad 2008-07-06 kl 23:50