Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter ett års frånvaro – Radetinac gjorde comeback i derbyförlusten

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter nästan ett år utanför fotbollsplanen så gjorde Haris Radetinac comeback i derbyt mot AIK. Det blev dock inte den roligaste återkomsten.
- Tråkigt att vi förlorade, sa han till Fotbollskanalen efteråt.

I mitten av juli förra året hände det som inte fick ske. Djurgårdens mittfältsstjärna Haris Radetinac drog korsbandet under en träning och har varit borta från fotbollen sedan dess. Under gårdagens derbyt mot AIK fick 30-åringen äntligen göra sin efterlängtade comeback i Allsvenskan.

- Där är tråkigt att vi förlorade och att man får en sådan comeback, sade han till Fotbollskanalen.

När Radetinac byttes in med dryga halvtimmen kvar att spela så fick han stora hyllningar från bortaklacken, vilket besvarades med en kort applåd.

-  Jag är så inne i matchen och ville bara försöka ändra på matchbilden och hade fokus på det. Det är tråkigt att inte kunna göra det bättre.

Du var nära att göra mål det första du gjorde när du fick läge inne i straffområdet?
- Ja, det var inget bra skott. Det hade varit skönt att få en bättre träff.

Efter den här matchen, hur långt bort tycker du att du är från matchformen?
- Det är så  svårt att säga när man kommer in i en match där man ligger under med 0-2 och får jaga. Jag spelade trettio minuter och det har känts bra på träningarna, men det är svårt att säga för mig. Får jag fler minuter så får jag ett större bevis på hur bra Haris är egentligen. Fotbollen sitter i huvudet och bara kroppen hänger med så ska det fungera.

Innan Haris Radetinacs skada förra året så var Djurgården inblandad i den allsvenska guldstriden och allt var frid och fröjd. Nu när mittfältaren är tillbaka så fick han inledda med en derbyförlust och krissamtal med besvikna supportrar.

- Det är klart att man förstår deras besvikelse efter en derbyförlust. Nu har vi två matcher i rad på hemmaplan, vinner vi de två så är vi med där uppe.

På presskonferensen efter derbyt berättade Djurgårdens tränare Pelle Olsson att Radetinac inte kommer att spela mot Kalmar på torsdag. Då vilas yttermittfältaren.

Publicerad 2016-05-17 kl 08:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons