Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Niclas Carlnén.

Efter fansens hårda kritik - MFF backar: "Vi har inte varit tillräckligt tydliga"

5v

Malmö FF sa först nej till fansens uppmaning att bära t-shirts mot villkorstrappan.
Under tisdagsmorgonen har MFF ändrat sig – spelarna kommer bära budskapströjor inför onsdagens toppmöte.  

Fansgrupperingen MFF Support har tryckt upp t-shirts inför onsdagens hemmamöte med AIK, som kommer att säljas utanför Eleda Stadion. De bär texten “Rädda svensk fotboll” och tillverkas som en protest mot polisens villkorstrappa - som AIK:s norra ståplats bland annat blivit drabbad av.  

Fansen bad klubben om att spelarna skulle bära t-shirtsen inför matchen mot AIK, vilket MFF initialt sa nej till med motiveringen att det var “fel tajming” för budskapet. Detta då spelarna inför matchen mot Örebro SK för en månad sedan visade upp en banderoll med texten “Rädda svensk fotboll - Stoppa kollektiv bestraffning”. 

ANNONS

Under morgonen har MFF dock ändrat sitt ställningstagande efter hård kritik från supportrar på sociala medier, och kommer att bära t-shirtsen i morgon.  

"Mot AIK kommer spelarna att manifestera föreningens position i en fråga av högsta vikt och där vi även tidigare tydliggjort vår ståndpunkt. Bevisligen har vi inte varit tillräckligt tydliga. Tillsammans arbetar vi för svensk fotbolls framtid", skriver Malmö FF i ett meddelande under tisdagen.  

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén förklarar för Fotbollskanalen de inte godkände tröjorna från början.  

- Då tror jag att jag måste backa till att vi tycker att vi tydligt har kommunicerat vår inställning, både lokalt och nationellt i förhållande till villkorstrappan. Vi har haft dialoger både med polisen, regionalt och nationellt, och även pratat med Sef (Svensk Elitfotboll) och Sef-klubbarna. Tillsammans är vi helt eniga kring de synpunkter som vi har. Det tillsammans med banderollen som våra spelare höll upp för några veckor sedan gjorde att vi tyckte att vår ståndpunkt var ganska tydlig och välkänd när vi fick frågan. Bevisligen var den inte tillräckligt välkänd, och så kommer synpunkten om att vi borde göra det här också. För oss är det inget problem, för det är helt i linje med det vi tycker och står för. Vi trodde väl kanske att det skulle vara mer välkänt än vad det var, säger Niclas Carlnén. 

ANNONS

Man kan tolka det som att ni och supportrarna ser olika allvarligt på frågan?  
- Det tror jag absolut inte. Därför vi tror att förutsättningen och det som gör svensk fotboll och Malmö FF bra – det är den supporterkulturen som finns kring föreningen och det engagemanget som finns. Det sättet som vi jobbat superaktivt mot och tillsammans med polisen i Syd är ju att inte få den kollektiva bestraffningen som villkorstrappan i sig har, vilket har lyckats så vi istället har kunnat identifiera individer – de som har brutit mot regelverket. Det har varit i undantag som vi haft begränsningar på läktarna i förhållande till många andra föreningar. Jag skulle vilja säga att vi lyckats både i dialogen med polisen, att inte se till att man hanterar det på samma sätt som i andra regioner.  

ANNONS

- Helt ärligt har vi aldrig sagt helt nej, men vi tror kanske inte att vi varit tillräckligt tydliga. Därför menar jag att för oss är det inget problem att ta på tröjan – det är helt i linje med vad vi tycker. På det viset är det inte en fråga, avslutar Carlnén.

Publicerad 2021-10-26 kl 15:59
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto