Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter flickfotboll-kritiken – här är Blåvitts besked

Foto: Scanpix

IFK Göteborg har fått kritik för att inte satsa på tjejer i ungdomsverksamheten. Styrelsen svarar nu med att utöka flickverksamheten – men det blir inget damlag.
– Som läget är nu går vi hellre in och stöttar Göteborg FC, säger Blåvitts ordförande Frank Andersson till GT.

Det hela började i våras under årsmötet då IFK Göteborgs äldsta flickspelare skulle fylla 16 år - och därmed tvingas stå utan fortsatt spel i Blåvitt.

En diskussion påbörjades då om ett närmare samarbete mellan klubben och Göteborg FC som är stadens elitfotbollsförening för damer.

Nu skriver GT om att det senaste styrelsemötet renderade i att Blåvitt ska utöka flickverksamheten, så att spelare kan vara kvar i klubben tills de blir 19 år.

– Vår tjejverksamhet är jätteviktig och vi kan ha lag i samtliga åldersgrupper upp till U19 om vi har spelarunderlag till det. Vi får rekrytera ledare som kan bedriva den verksamheten, säger Frank Andersson till GT.

Ett seniorlag för damer i Blåvitt är dock inte planerat att införas.

- Som läget är nu går vi hellre in och stöttar Göteborg FC, genom att utbilda tjejer att bli bra i fotboll. När våra spelare blir seniorer blir det per automatik att GFC tar ansvar för att tjejerna får spela seniorfotboll på den nivå de är.

Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson om samarbetet:

- Det vi vinner är att vi har bättre koll på nya talanger i närområdet och vi får kompetens på ledarsidan. Sedan kanske det finns ekonomiska fördelar också, det vet vi inte än, men de är en större organisation, säger han till GT.

Borde IFK Göteborg starta ett seniorlag för damer?
  • Ja, absolut!
  • Nej, samarbetet med Göteborg FC räcker.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-10-11 kl 20:12
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER