Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter floppen - Elfsborgs trupp utreder säsongen i enkät: "Helt normalt"

Elfsborg siktade mot guld, men ligger långt ifrån tätstriden när allsvenskan summeras. Nu utvärderar spelarna sin egen och tränarnas insats i en specialkomponerad enkät.
- Fullt normalt, säger Anders Svensson.

Tanken var att den stortsatsande knalleklubben skulle fajtas i toppen av tabellen, nå Europaspel och allra helst lyfta Lennart Johanssons pokal i november. Så blev det inte. Med en återstående omgång står det klart att antingen Helsingborg eller Malmö FF kröns till mästare, medan Elfsborg som bäst kan bli fyra.

FotbollsExpressen.se skriver att de gulsvartas spelarråd, bestående av Johan Karlsson, Anders Svensson, Martin Andersson och Johan Sjöberg, tagit fram ett frågeformulär där övriga truppen får tycka till om tränaren Magnus Haglunds ledarskap, yttre förutsättningar och vad de själva kunde gjort annorlunda för att bättre svara upp mot de på förhand ställda förväntningarna.

Anders Svensson betonar dock att det inte är tal om någon ”krisinsats” eller meningen att kritisera enskilda personer. Exakt vad som står i rapporten och vad underlaget ska användas till vill han inte berätta.

- Det här är inget inget konstigt, utan något som varje företag gör eller borde göra varje år. Och det blir kanske ännu viktigare när man inte fått ut allt av sin verksamhet, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Vad är det man tittar på i enkäten?
- Det är internt, tycker jag. Det har ingen annan med att göra egentligen. Men som sagt är det inte första gången vi gör något sådant här heller.

Det sker varje år menar du?
- Ja, man försöker i alla fall. Men det är klart att det blir mer påtagligt när det varit en säsong som man inte är riktigt nöjd med. Men det rör sig inte om något märkvärdigt. Syftet är inte att utvärdera tränare, det är vanliga, rent allmänna saker. Inga konstigheter alls. Men vad det leder till håller vi internt.

Publicerad 2010-11-05 kl 18:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons